Dag 2 rondwandeling Vijlen – Holset

17 december 2014
21 km
Regen, motregen, regen 9 graden

Vandaag wandelt Jan Heijnen uit Nijmegen mee. Een echte wandelfan, die vorig jaar de camino francais heeft gelopen. Ook hij heeft ervaren dat hij is veranderd na zijn camino.

De herberg A gen Kirk in Vijlen is zeer gastvrij en zorgt zelfs voor een extra brood van de warme bakker, zodat we brood mee kunnen nemen. Ook dat zijn dan de kleine dingen die het hem doen.

Vandaag gaat de wandeling vooral door het Vijlenerbos en dat betekent in het begin meteen flink stijgen. De regen valt gestaag. Langs de weg omhoog zien we kerststallen staan. Deze gewoon in een erker van een huis. De herders hebben hun staf buiten laten staan…..

Ambiance Technology B.V.

 

De aanwijzingen zijn wat moeilijk vandaag. “Rechtdoor lopen op het ongemarkeerde pad. Verderop ziet u een vreemd gevormde boom” Gre, Marion, Tessie, Lambert en Jan willen daar wel even poseren.

image

De paadjes zijn echt heel blubberig. Het is geen vraag : hoe ga je er langs, maar hoe ga je erdoor. Inmiddels is de regenbroek tot boven de knie onder de modder.

image

Om 10.30 uur komen we aan bij restaurant het “Hijgend Hert”. Een zeer bekend restaurant in de Vijlener bossen.

image

Overal zie je herdenkingskruizen. Deze was van de 1e wereldoorlog van russische soldaten

Ambiance Technology B.V.

 

De weg kwijt….. Na 1 km ziet u aan de linkerkant een slagboom…..niets gezien en afslag gemist. Heel lang lopen we rechtdoor. Dan weer naaldbossen, dan weer loofbomen. Tessy en Lambert genieten van de mooie gesprekken onderweg.

image

En af en toe is een dorpje te zien. Door de mist zie je Gemmenich liggen. We volgen nu maar de Krijtlandroute. Lambert weet dat die uiteindelijk bij het Drielandenpunt uitkomt.

image

Vlak voor de stijging naar dit Drielandenpunt is het tijd voor de lunch. Ik bel aan om te vragen of we even mogen schuilen onder een afdakje. Kom toch even in de schuur schuilen, zegt de man. Wauw….! Wat een gastvrijheid. Die kleine dingen doen het vandaag. Even binnen zitten als het maar blijft regenen.

image

Het is mistig, regenachtig en dan kijk je door de kale bomen naar het dal. Zo in de heuvels mooie uitzichten.

image

Na het 3 landenpunt lopen we een tijdlang langs de duitse grens.

image

Nog aantal zeer forse stijgingen…..pfff het valt niet mee vandaag. Om 16.00 waren we bij de herberg Oud Holset in Holset.

image

En dan het etappe biertje. Dat smaakt!

image

In de bar is er kerstverlichting die mij wel heel speciaal verlicht, met nog een camino kapsel……

image

En dit is het motto van de dag. Geniet van de kleine dingen, als je terugdenkt zijn het grote dingen….

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.