Dag 3 Rondwandeling Holset – Epen

18 december 2014
21 km
Eerst droog daarna motregen

Iets later vertrokken deze morgen, omdat we om 8.30 uur konden ontbijten. Geen probleem. We hebben inmiddeld ontdekt hoeveel tijd we nodig hebben om 20 km af te leggen in de heuvels en door modderpaadjes. Een fantastisch laatste dag van de rondwandeling. Epen-Vijlen-Holset-Epen. Dagelijks 20 km in de heuvels van zuid-limburg onder zware omstandigheden. Een aanbeveling voor een wandeling naar Santiago.

Vanaf Holset gaan we naar het zuiden door het Malensbos. Holset ligt op 149 meter. We dalen eerst sterk om vervolgens weer naar de hoogte van 150 meter terug te gaan.

image

Dat maakt het vandaag zwaar……wel 3 keer over het water, bv de Gulp om daarna weer naar de hoger gelegen bossen te gaan. Net in Duitsland, in Sippenaeken hebben we pauze bij herberg Le Barbeau.

image

Daarna gaan we naar Sinnich enTeuven. Heerlijk als het droog is. Wat genieten we!

image

Door de weilanden over modderpaden gaan we weer stijgen naar Bovenste Bos ten zuiden van Epen. Hier kun je je voorstellen hoe de omgeving voortdurend veranderd. Na elke bocht is het prachtig. En dat in ons eigen landje.

image

We komen ook langs de gedenkplaats voor de slachtoffers van de eerste weteldoorlog waar velen zijn geelectrocuteerd. Indrukwekkend!

image

Even een korte pauze……..

image

In het Bovenste bos zijn de weggetjes uitgesleten. Holle wegen genaamd.
Ook hier diepe modder. Tessy komt nig te vallen, maar heeft zich gelukkig niet geblesseerd.

image

Bij het verlaten van het grote bos, zijn we ineens vergeten de route beschrijving te lezen en volgen een geel-rode route… Gelukkig zien we 2 mensen die zeggen dat we op de goede weg zitten en we vinden straatnamen, die overeenkomen met de plattegrond.

image

Nog een klein stukje en dan zijn we in Epen. Voor vertrek een kop warme chocolademelk en dan op weg naar huis. Dank je wel Marion, Lambert, Tessy en Gre. Het was erg gezellig.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.