Dag 9 camino Portugues por la Costa Vigo – Arcade

3 oktober 2014
23 km
28 graden, zeer zonnig

Ambiance Technology B.V.

In het zeer moderne hostel Kats in Vigo hangt deze tekst op de glazen muren ; “Dream as if you’ll live forever, LIVE as if you’ll die today”. Wat een mooie wens op de vroege ochtend.

Op nog geen 500 meter van het hostel vinden we de camino weer terug. Met het boekje van de route in de hand en de gele pijlen worden we door het drukke centrum en de buitenwijken van Vigo geleid. Even boodschappen voor de dag halen. We komen langs een markt en vinden ook een groente en fruit winkeltje. Bananen, appels, tomaten, dat is wat we dagelijks kopen. Daar kan een pelgrim op vooruit.

Ambiance Technology B.V.

Na de straten van Vigo lopen hoog boven Vigo met nog steeds het uitzicht op Ria de Vigo. We lopen de hele ochtend in de schaduw. Heerlijk met heet weer.

Ambiance Technology B.V.

Deels kleine geasfalteerde weggetjes, deels bospaden met een grote waterval. De pijlen wijzen naar boven. We gaan even kijken, maar het lijkt een speurtocht… (gps route?) We vervolgen gewoon het pad en even later zien we de juiste gele pijlen weer.

Ambiance Technology B.V.

Marrie past precies bij de kleuren van de kunst vis. En zie je mijn nieuwe stok? Zo krijg je een idee van de grote van het kunstwerk.

Ambiance Technology B.V.

Het laatste stuk naar Redondela is over een bospad. Het is al bijna 12 uur eer de zon over de helling komt.

IMG_20141003120514_854-1-1

Vlak voor Redondela dalen we zeer sterk. Even een zware afdaling! Stijl en zeker 2 km. Dat voel je in de knien en boven benen….. Ria komt even achter het symbool van de algemene herberg vandaan.

Ambiance Technology B.V.

In Redondela gaan we een hapje eten in het restaurant naast de herberg. Hier besluiten we wat verder te gaan. We hebben nog maar 15 km gelopen en iedereen kan er nog wel een stukje bij vandaag. Ik bel naar albergue Lar de Pepe in Arcade en daar is nog plek.

De km palen zijn weer te zien. Bij de camino portugues por la Costa zijn die niet te zien. Nog 80 km te gaan.

Ambiance Technology B.V.

Op weg naar Arcade staat een grote steenman. Ook Marrie legt haar steentje erbij. Even stilstaan bij het verleden en een nieuwe start maken. Zo voelt het soms…..

Ambiance Technology B.V.

Nog de laatste blik op Rio de Vigo. Nu in de richting van Arcade. Het is erg mooi.

Ambiance Technology B.V.

Vlak voor de grote weg stoppen we nog een keer. Een flinke afstand vandaag! Als we op tijd rusten en in de ochtend flink doorstappen is het goed te doen.
Weer een mooie camino dag vandaag.

Ambiance Technology B.V.

We slapen in de prive herberg. Lar de Pepe. Een prima plek voor € 10. We hebben een 4 persoonskamer met 4 losse bedden. Dit voelt als luxe voor een pelgrim……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.