Dag 10 camino Portugues Arcade – Portela

4 oktober 2014
21 km (volgens GPS 26 km)
Bewolkt, droog weer tot aan de herberg daarna regen, 20 graden

Tijdens het ontbijt in de herberg is het nog donker en hebben we uitzicht op een horrio. Een opslagplaats voor granen of bv mais. De nacht werd alleen verstoord door een piepende deur. Iedereen wakker als ik in alle stilte even naar het toilet ga.

Ambiance Technology B.V.

Bij Arcade is het de laatste dag met uitzicht op het water. Het kleine strandje wordt opgelicht door de eerste zonnestralen.

We steken de brug “Pontesampio” over bij het verlaten van de stad.

IMG_20141004085023_689-1

Op weg naar Pontevedra. Een behoorlijk sterke stijging vlak na Arcade zorgt dat we meteen voelen, dit wordt een pittig dagje. Het weer is veranderd en er is een hoge luchtvochtigheid. Vanmiddag zou het kunnen gaan regenen…… De route voert ook vandaag langs bossen. De camino loopt over de mooiste stukken. Je kunt merken dat ze daar erg hun best voor doen.

Ambiance Technology B.V.

Vlak na Bouillosa is een nieuwe bar. Een tot rustplaats verbouwd huis met boomstammetjes als stoelen. We worden hartelijk welkom geheten. Toeval? Net had ik tegen Jeanne gezegd dat we nog even zouden rusten omdat het nog 1 uur naar Pontevedra is. Precies op dat moment zijn we bij deze leuke bar.

Ambiance Technology B.V.

In Pontevedra hebben we inkopen gedaan en nemen we lunchpauze bij de cathedraal. Ach, wat heeft een pelgrim weinig nodig om happy te zijn! Een stukje brood, kaas, tomaat, wat water een mooi plekje en het is goed!

Ambiance Technology B.V.

Direct naast de cathedraal staat het Convento de San Francisco. Het is gezellig druk in het centrum van Pontevedra.

Ambiance Technology B.V.

Bij het verlaten van Pontevedra gaan we over de oude Romeinse brug.

Bij San Amaro worden we gastvrij ontvangen in de bar Meson don Pulpo en krijgen een schelp met de tekst:
Een slak ziet meer op de weg dan een haas. We voelen ons verwend.

Ambiance Technology B.V.

Heel leuk ….bij de herberg van Portela ontmoeten we de directeur van de camino.
Celestino, die ik in 2010 ook heb ontmoet. Hij gaat voor mij de camino Portugues por la Costa op e reader regelen. Wat een mooie ontmoeting.

IMG_20141004161244_658

Zo klein de herberg is, zo groot in gastvrijheid. De herbergier verzorgt de gezamenlijke maaltijd met sardines, tortilla, salade. Ook een speciaal gebed voor de pelgrims  van de dag ervoor. Voor een behouden aankomst in Santiago.Tot slot worden we getrakteerd op Queimada, een drankje verhit door de alcohol zelf. Heerlijk. Daarna heeft een nederlandse dame liederen gezongen. Het was super gezellig. Bij de Queimada hoort de galicische tekst die het heeft over proosten op het goede van het leven en de kwade dingen verbranden.

IMG_20141004203207_092

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.