Dag 8 Camino Portugues por la Costa Ramalossa- Vigo

2 oktober 2014
20,5 km
Heet weer 28 graden, veel zon

Bij het verlaten van het voormalige klooster gaan we door de oude poort het terrein af. Gelukkig is die al open gemaakt….. Direct daarna beginnen we aan de klim door het heuvelachtige gebied ten zuiden van Vigo.

Ambiance Technology B.V.

Na ongeveer 2 km steken we een snelweg over een voetgangersbrug. De zon komt net over de heuvels en geeft stralend licht.

Ambiance Technology B.V.

Hoeveel wandelaars zijn hier al overheen gegaan? Vannacht waren er nog 2 andere pelgrims. Andy uit Duitsland en Martha uit Spanje. Vandaag hebben we ze niet gezien. Vast nog ergens onderweg of in Santiago. Zo gaat dat onderweg. Je ontmoet mede wandelaars, loopt een stukje mee en gaat weer verder.

Ambiance Technology B.V.

Veel weggetjes door de bossen vandaag, zowel verharde als niet verharde wegen. Die zijn dan bv met keitjes of grotere stapstenen.

De oude wasplaats is nog in gebruik. Deze mevrouw was een vloerkleed aan het wassen. Met zeep en borstel schrobben. Dat is in Nederland toch allang niet meer zo…..

Ambiance Technology B.V.

De route boven Vigo geeft regelmatig vergezichten over de zee arm, de Rio de Vigo. De camino door het binnenland is zo uitgezet dat je maar heel kort door Vigo loopt. Je daalt vanaf de heuvels af naar een hoofdstraat, de C 550 en gaat dan heel snel weer terug naar de hogergelegen dorpjes.

IMG_20141003095021_454-1

Op zoek naar even een korte stop onder een snelweg, staan we plotseling bij een heel goed restaurantje Os Albaios. Toeval? We besluiten een menu del dia te nemen. Heel erg lekker. Empanade (bladerdeeg met vis/groetenvulling), een gebakken visje met aardappelenven salade en een pannenkoek als toetje. Dit voelt als verwennerij voor € 10!

Ambiance Technology B.V.

Daarna lopen we onder de snelweg Vg 20 door. Kleine boerenweggetjes brengen ons naar Vigo.

Ambiance Technology B.V.

Een hele grote stad met veel hoogbouw. Soms met uitzicht op zee….. Veel vaker uitkijkend op weer een appartementen gebouw. Hier staat alles heel dicht op elkaar.

Ambiance Technology B.V.

Ook in Vigo loopt de camino over rustige weggetjes bv langs het water de Rio Lagares. Ik heb weer een wandelstok gevonden. Ook deze is mijn steun bij stijgen en dalen. Het boekje van de camino en de plattegrond van Vigo brengen ons naar Hostel Kaps, nog geen 500 meter van de camino. Zeker beter dan de herberg in Freixo en ook heel betaalbaar. Geen probleem de route te vinden. Het staat erg goed aangegeven. Wel handig is het boekje. De straatnamen staan erbij…. Het is heel heet buiten en binnen. We slapen op een hoek, waar geen ramen open kunnen en de airco nog uitstaat. Het is binnen zeker 35 graden. Gelukkig gaat kort daarna (even) de airco aan.

Ambiance Technology B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.