Dag 7 camino Portugues por la Costa Mougas – Ramalossa

1 oktober 2014
18 km
Zeer zonnig 28 graden

Hier bij de herberg van Mougas staan de voetstappen al voor de deur en de pelgrim is op de muur vereeuwigd. In het restaurant naast de herberg kunnen we al vroeg ontbijten. Geen winkel in de buurt en wat dacht je wat…….er stopt een bakkersauto voor de deur. Een pelgrim krijgt wat hij nodig heeft en we kopen brood. Hiermee kunnen we de dag wel beginnen.

Ambiance Technology B.V.

De horizon krijgt een roze gloed. Het belooft weer een mooie dag te worden. De zon moet nog achter de bergen vandaan komen. Een verrassend effect.

Ambiance Technology B.V.

Na 4,5 km gaan we de bergen in naar de top Portela de Sillereiro. Een smal graspad met regelmatig gele pijlen. Even een flinke klim met uitzicht op zee.

IMG_20141001094300_705

De faro van Cabo Silleiro is in de verte al te zien. We klimmen steeds dichter naar de vuurtoren toe.

Ambiance Technology B.V.

Even genieten we van het fantastische uitzicht over de oceaan. Vanaf nu buigen we via Ria de Vigo van de oceaan af, en gaan richting Baiona.

Ambiance Technology B.V.

De afdaling is over een bospad met grote stapstenen. Het zonlicht verwarmt de bossen en geeft er kleur aan. We hebben hetzelfde tempo en lopen ongeveer 4 a 5 km per uur, ook met de stijgingen en dalingen. Zowel Ria, als Jeanne en Marrie hebben de 4 daagse gelopen en een goede wandelconditie.

Ambiance Technology B.V.

Bij de afdaling naar Baiona zijn we blij dat we weer een bron vinden met goed drinkwater. Niet iedere dag vinden we die langs de route, dus het is belangrijk genoeg mee te nemen. Ik heb zeker 2 liter per dag nodig, dus neem ik 1 liter mee.

IMG_20141001112134_180

Ook deze camino komt langs vele kapelletjes. Soms word ik geraakt door de sfeer of de sfeervolle verlichting, zoals hier in Baiona.

Ambiance Technology B.V.

De oude weggetjes van deze camino lopen ook langs bijzondere gedenktekens.

Ambiance Technology B.V.

Dit is de oude brug bij Ramalossa.

Ambiance Technology B.V.

De hele oude route aanduiding met een grote Jacobsschelp.

Ambiance Technology B.V.

Een detail van de Ponte de Ramalossa.

Ambiance Technology B.V.

De herberg van Ramalossa is in een oud klooster. Keurige 1 a 2 persoons kamertjes. Hier kun je voor € 10 slapen. Aanbeveling!

Ambiance Technology B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.