Dag 6 camino Portugues por la Costa A Guarda – Mougas

30 september 2014
19 km
Zeer zonnig 28 graden

Deze keer ontbijten we in de herberg van A Guarda. Een ruime herberg, met grote keuken, 2 slaapzalen en dekbedden met schone lakens. Dat voelt goed en verzorgd. Gisteren kwam de politie de deur voor ons open maken, vanmorgen moesten we de sleutel door het keukenraam terugleggen. Vol vertrouwen dat alles weer netjes wordt achtergelaten.

Ambiance Technology B.V.

Het is net licht hier in Spanje,als we om 8 uur de deur uitgaan. In A Guarda maar direct de pijlen zoeken. De camino loopt het eerste stukje evenwijdig aan een grote weg. Als je de grote weg blijft volgen mis je de pijlen en het eerste mooie stukje. Direct hebben we uitzicht op de zee. De nieuwe schelpen zijn door Ria en Jeanne aan de rugzak vastgemaakt.

Ambiance Technology B.V.

Hier vinden we ook de officiele aanduiding. In 2010 is deze camino nieuw leven ingeblazen.

Ambiance Technology B.V.

De route van vandaag wisselt af tussen stenige kustpaadjes, over iets hoger gelegen bospaadjes en langs de grote weg. Ook dit hoort erbij……

Ambiance Technology B.V.

Na 8 km zien we de zon langzaam over de heuvels komen. De zee is al verlicht de bomen zijn nog donkere gestalten.

Ambiance Technology B.V.

Nog even later zitten we zelf in de zon.

Ambiance Technology B.V.

Nu weer langs kustweggetjes dalen we af naar Oia.

Als je dan zo op een terras in de zon zit, kun je je niet voorstellen dat het al 30 september is. Heel juli en augustus is het slecht weer geweest met heel veel regen. Nu is er vooral in centraal Spanje veel regen. Wat boffen we……!

Ambiance Technology B.V.

Nog een klein stukje en dan komen we door de bergen bij de herberg aan van Mougas. Direct aan de zee gelegen met restaurantje naast de deur.

Ambiance Technology B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.