Dag 4 camino francais Ventas de Naron – Xan Julian

13 oktober
15,1 km
Beetje regen, verder droog 13 graden

Tot onze grote verrassing was Casa Molar nog niet open voor het ontbijt. Gelukkig was de naast gelegen bar open, Ventas O’Cruceiro. Zo een leuke bar met een gezellige mevrouw. Gebakken eitje of broodje met kaas. Ze maakt het voor je klaar.

Ambiance Technology B.V.

Vlak bij Eirexe staat dit mooie oude kruis uit de 17 e eeuw. Velen laten er iets achter. Ik zie foto’s, briefjes, een hartje met peace erop. Het voelt bijna oneerbiedig om ernaar te kijken, laat staan de briefjes lezen…..

Ambiance Technology B.V.

Ook Irma legt een steentje neer. Een moment op even stil te staan bij iets of iemand. Een kippenvel moment.

Ambiance Technology B.V.

Bij de herberg van Ligonde gaat het pad stijl naar beneden. De ladies in blue (Jose en Irma) komen naar beneden gelopen.

Ambiance Technology B.V.

Truus loopt voorzichtig voorop.

Ambiance Technology B.V.

Het is maar een heel klein beetje regen vandaag. De poncho’s worden nauwelijks nat. Wel lekker tegen de kou vandaag. Het is maar 13 graden.

Ambiance Technology B.V.

Zo een groen doorkijkje, daar word je toch helemaal blij van?

Ambiance Technology B.V.

In Palas de Rei doet de pastoor nog net de deur voor ons open, zodat we het interieur van de kerk van San Tirso kunnen bekijken. Een mevrouw wordt zeer boos, als Jose foto’s maakt. Bijna agressief zoals ze doet.

Ambiance Technology B.V.

Het wijwaterbakje bij de uitgang. Sfeervol met een Jacobsschelp.

Ambiance Technology B.V.

We hebben allemaal nog energie om nog een stukje verder te lopen. 3,5 km extra, waardoor de totale afstand op 15,1 km komt. Prima getraind allemaal. Gewend aan de rugzak en rustig opbouwen. Het gaat heel goed. Na Palas de Rei hebben we uitzichten op de bekende Horreo’s. Nu 2 tegelijk. Die hele oude muren. Hoe lang zouden die er al staan?

Ambiance Technology B.V.

Daar is de herberg van Xan Julian, herberg O Abrigadoiro. Een gastvrije ontvangst bij de open haard en met gepofte kastanjes. Ook nu voelen we ons weer verwend. Als we er zijn begint het hard te regenen. Deze pelgrim vraagt zich af of hij zal blijven of doorlopen……

Ambiance Technology B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.