Dag 5 camino francais San Xulian – Melide

14 oktober 2014
11,5 km
Zonnig , 18 graden

Als we de weg oversteken van de slaapplaats naar het restaurant is het nog donker en worden we getrakteerd op een sterrenhemel……helder weer. Dus zonnig.
De lucht kleurt roze en de nevel geeft een bijzonder tintje aan deze ochtend.
IMG_20141014084654_973-1

Het is heel koud deze ochtend en ik besluit zelfs mijn poncho over mijn kleding aan te trekken. Extra laagjes helpen heel goed tegen onverwachte koude. De route van vandaag is licht stijgend en dalend, overwegend over bospaden en boerenweggetjes. Af en toe een doorkijkje over de boerenerven met een laagje nevel. Zo is de camino iedere keer anders, afhankelijk van het weer en de seizoenen is het steeds weer anders.
Ambiance Technology B.V.

Het is ondanks dat het oktober is nog steeds druk onderweg. Velen vertrekken ook nu nog in het donker en zo komt het dat we bij zonsopkomst oplopen met de mensen die uit Palas de Rei zijn vertrokken.

Een kleurig lint van pelgrims loopt voor ons uit. Ach, het stoort me niet zo. Iedereen geniet en heeft zo zijn eigen camino.
Ambiance Technology B.V.

Hier is de kapel van St. Maria van de 13e eeuw te zien. Helaas zijn in dit seizoen de meeste kerkjes gesloten. Mooi is deze Horreo van wilgentenen.
Ambiance Technology B.V.

Het oude kerkje heeft een beeltenis van Maria in steen. Je ziet dat het met liefde gemaakt is.

Romeinse brug bij O Coto. Irma en Jose passeren deze oude brug.
IMG_20141014115740_592-1

Dicht bij Melide is het grote kruis te zien, kenmerk van de heilige Jacobus.
Ambiance Technology B.V.

Deze man, bijna 80, loopt ook de camino nog. We komen hem een paar keer tegen. Wat een kracht straalt hij uit. Langzaam maar gestaag komt ook hij in Santiago aan.
IMG_20141014130347_121-1

Ook bij Furelos vind je weer een oude romeinse brug. Hier op de camino zijn de oude wegen zoveel mogelijk intact gehouden. Dat voel je als je over deze oude wegen loopt, waar duizenden pelgrims gelopen hebben.

Melide staat bekend om de pulpo ( inktvis) restaurants. We mogen allemaal een stukje proeven. De tentakels worden afgeknipt voor consumptie. Zo blijft het lekker mals en zeker niet taai….( geen fietsband gevoel)
Ambiance Technology B.V.

We slapen in herberg O Cruceiro. Een herberg van 2013 in een oud gebouw. 4,6 en 8 persoons kamers. Wel zo rustig…. Mijn bedoeling was eigenlijk te slapen in de andere herberg van 2013. Even rechtdoor op een groot kruispunt. O Peireiro. Hier zijn de kamers voor 10 , 12 en 14 personen. Wel groot, maar in een modern gebouw, met een vriendelijke ontvangst. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.