Dag 3 camino francais Portomarin – Ventas de Naron

12 oktober 2014
13 km
mist, later motregen, in de middag droog weer 16 graden

Het loopt anders vandaag……. Ellie was gisteren overmand door heimwee en wilde eerder naar huis gaan. Wel zou ze nog wel willen lopen, maar dan meer km per dag en sneller. Petra wil eigenlijk ook meer km en in overleg besluiten ze samen verder te gaan. Ik ben reuze trots op de stappen die ze samen gaan zetten. Ook dit is camino. Na het ontbijt gaan ze in het donker op pad, met vanzelfsprekend de “buen camino” wensen. Ook als wij vertrekken om 8.15 uur is het nog heel donker. Een klein streepje licht is voldoende. Op dat moment is het mistig.

Ambiance Technology B.V.

De route van vandaag stijgt voortdurend, maar gestaag van 300 naar 700 meter. Vals plat vandaag.

Ambiance Technology B.V.

Vlak voor Gonzar is een doolhof gemaakt door de pelgrims. Velen dragen hun steentje of stok bij. Of lopen er in, volledig in harmonie met zichzelf zie ik deze man lopen. Waar is hij in zijn proces? Stilstaan bij wat is geweest, het moment in je opnemen en naar de kern lopen. Waar gaat het om in het leven? De camino wijst je vaak de weg.

Ambiance Technology B.V.

He.. …wat leuk! We treffen Ellie en Petra nog aan in de bar van Gonzar. Ze hebben het goed naar de zin en gaan misschien wel naar Palas de Rei….(24,8 km).

Ambiance Technology B.V.

Daarna begint de motregen te vallen en lopen we in een grijs landschap. Nog steeds stijgend. We lopen aan de rechterkant, dan weer aan de linker kant van een grote weg. Niet druk vandaag op zondag.

IMG_20141012111838_949-1

We slapen in de herberg van Ventas de Naron, een kleine herberg, midden in de natuur. Inmiddels is het droog en net warm genoeg om onder de overkapping buiten te zitten.

Ambiance Technology B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.