Dag 2 camino francais Morgade – Portomarin

11 oktober 2014
10,4 km
Zonnig 16-20 graden

De herberg van Morgade heeft een speciale 6 persoons kamer voor ons. We voelen ons rijk met zo een mooi plekje. Als we vertrekken zitten we meteen midden in de natuur.

IMG_20141011090849_038-1

We blijven op een hoogte van 600 meter en de paden glooien licht. Links van ons pad een dal met een bak vol mist. Elke stap, elke hoek is anders. De nevel in het dal lost pas op als de zon verder doorkomt. Zeker 1 uur lang hebben we zulke uitzichten.

Ambiance Technology B.V.

 

Een pad langs boerenland. Boeren halen de appels van de bomen. We mogen er best een proeven. Sappig, fris, een beetje zuur. Lekker. Zoals ik me herinner met de sterappeltjes.

Begraafplaatsen zijn allemaal monumenten. Niet in de grond maar per familie gestapeld in een familiegraf. Er is veel aandacht en liefde besteed aan de herdenkplaatsen van naasten. Dat voel je….

Ambiance Technology B.V.

Of een schuilplaats voor de regen…. Er liggen druiven, een bankje, peren. En dat allemaal voor de pelgrim, vrij om te gebruiken. Gastvrijheid….

Ambiance Technology B.V.

De nevel komt soms nog even terug. Er zijn andere pelgrims onderweg die van Sarria af komen. Ook mensen die al vanaf St. Jean komen en zich afvragen of ze de laatste km gaan halen. Geblesseerd en terug geroepen door het lichaam. De voeten doen te veel pijn. We wensen ook hen Buen Camino.

Dit is het oude dorpje Vilcha, net ten oosten van Portomarin. Smalle straatjes en duidelijke pijlen.

Ambiance Technology B.V.

Dan volgt een sterke daling van 600 naar 300 meter in 3 km. Belastend voor je knie. Voor Irma goed oppassen. Haar knie is pijnlijk met het dalen. Misschien kiest ze morgen voor rugzak vervoer. De signalen van je lijf zijn het allerbelangrijkste en niet overmoedig je rugzak dragen.
Bij Portomarin is een nieuwe brug te zien over de Rio Mino. Ook de oude Romeinse brug is te zien. Door het stuwmeer Embalse de Belesar meestal onder water. Langs de kanten zijn resten te zien van de oude stad.

Ambiance Technology B.V.

Na de brug is een hoge stijle trap naar Portomarin. Bovenaan is het genieten van het uitzicht. Wat een fantastische dag vandaag.

Ambiance Technology B.V.

We logeren in de prive herberg O Mirador. Met uitzicht over de rivier. Direct na aankomst genieten we van het pelgrimsmenu. Petra en Ellie stralen allebei van de mooie dag. Blij dat ze hier kunnen/mogen lopen.

Ambiance Technology B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.