Dag 12 camino Portugues Valga – Teo

6 oktober 2014
20 km
Regen, regen, regen 17 graden

De enige pelgrim die het niet erg vind om nat te worden is de pelgrim bij de herberg van Valga. Die is nl van koper……Na een ontbijt in een cafe dichtbij de herberg aan de grote weg gaan we om 8 uur op pad.

Ambiance Technology B.V.

De eerste dag met regen, maar we gaan dapper op pad. Ja, het is Galicie en daar hoort regen bij. Marrie, Jeanne en Ria vinden het niet erg. Een goed moment de regenkleding uit te testen.

De km op de km palen worden langzaam minder. Een vorige pelgrim heeft hier het meest belangrijke achtergelaten, een paar schoenen. Misschien toch 2 paar meegenomen en deze buiten dienst gesteld?

Ambiance Technology B.V.

Hier in Galicie zie je heel veel oude muren. Na een regenbui zijn de kleuren van de stenen mooier, met dit monumentje erbij met kalabassen, bijzonder. Kalabassen zijn ook een symbool van de pelgrim. Hier werd de watervoorraad in mee genomen.

Ambiance Technology B.V.

Vlak na Padron is er een onbewaakte overgang van het spoor. Als pelgrim is het extra goed uitkijken. Ik was een foto aan het maken van deze grafiti en hoor plotseling uit het niets toeteren van een hoge snelheidstrein. Snel gestopt met fotograferen en zo zie je dat er beweging in de foto zit….. Gevaarlijk!

Ambiance Technology B.V.

In Esclavitude kiezen we ervoor om tussen de middag een warme maaltijd te nemen. We zijn door en door nat en dan is even een goede pauze een welkome afwisseling.

Ambiance Technology B.V.

Nog een heel goed restaurant ook…… en heerlijk! € 8,50. Ik heb kikkererwtensoep, vis en een tarte de queso.

Ambiance Technology B.V.

Ook nog feestelijk opgediend.

We slapen in de albergue municipal van Teo, volgens de km paal nog maar 13 km te gaan.

Ambiance Technology B.V.

Op naar Santiago!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.