Dag 11 camino Portugues Portela- Valga

5 oktober 2014
20 km
Zonnig, prima wandeltemperatuur 20 graden

Je merkt echt dat het later licht wordt. Als we om 8 uur de deur van de herberg van Portela uitgaan is het nog donker. De lucht kleurt snel licht. Het is net of de periode van schemer heel kort duurt.

IMG_20141005082649_511-1

Vlak voor Caldas de Reis is een nieuwe herberg en bar geopend, albergue Catro Canos. Een goede plek! Hier ontmoeten we onze poolse camino vrienden Ageta, Kirsten en Celine. Deze dames waren ook in Portela en lopen nu met ons mee.

Ambiance Technology B.V.

 

In Caldas de Reis bezoeken we de warm water bronnen, die al sinds 1831 bestaan. Heerlijk warm water. Ria en Jeanne genieten ervan.

Ambiance Technology B.V.

Marrie en ik nemen ook een warm voetbad. Een kadootje voor vermoeide voeten. Genieten!

IMG_20141005114656_202-1

De etappe van vandaag is vrij vlak. Veelal over glooiende, rustige boerenweggetjes. De was hangt nog te drogen aan de rugzak.

IMG_20141005123616_190-1

Gewoon even een broodje aan de kant van de weg……Wat wil een mens nog meer. Wij vinden dit heerlijk! Jeanne geniet met volle teugen.

Ambiance Technology B.V.

In Carracedo is er feest. We schrikken ons rot van het buskruit schieten. Later luisteren we even naar de Gallicische muziek.

Ambiance Technology B.V.

Een stukje verder zien we dit schoolgebouw waar we begroet worden in alle talen. Deze zondag is de school gesloten. Op een schooldag vraagt de leraar je binnen om de kinderen te laten kennismaken met andere landen. Als de pelgrims weg zijn wijst de leraar het land van herkomst aan op de wereldbol. Een mooie manier op kinderen wat te leren.

Ambiance Technology B.V.

Nog een klein stukje naar Valga. Hier slapen we in de algemene herberg. Inschrijven, bed aangewezen krijgen, douchen en kleren wassen. Steeds is het een goed gevoel dat we een bed hebben…… .

Ambiance Technology B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.