Dag 13 camino Portugues Teo – Santiago

7 oktober 2014

13 km

Is het te doen om in de ochtend Santiago te bereiken vanaf de herberg van TEO? Ook als het pas om 8.10 licht is, zonder te haasten?

Ambiance Technology B.V.

We gaan het proberen. En vertrekken na het ontbijt in de herberg om 6.45 uur. Het is pas licht om 8.10 uur, dus we vertrekken in het donker.

We lopen dan ook bijna 8 km in het donker. We zien de sterren die de weg een beetje verlichten. De bomen steken nog donkerder tegen de donkere lucht. Ook geven die bomen me een veilig gevoel. Als het ware omarmd door de bladeren. Mijn lampje geeft net genoeg licht om 2 meter te overzien. Na de pauze in Milladoiro is het nog 5,275 km.

Ambiance Technology B.V.

Vlak na Milladorio stijg je nog een klein stukje door het bos. Dan…….vanaf een viaduct over de snelweg zie je de cathedraal liggen! Heel goed kijken. De torens worden verbouwd en er is blauw plastic met de beeltenis van de cathedraal. Heel donker weer al. Het is gelukkig zo goed als droog weer.

IMG_20141007091525_456-1

Bij de afdaling over een bospad schrijf ik YES YOU CAN. Zo voelt het. Een geluksgevoel krijg ik ervan.

Ambiance Technology B.V.

Daarna begint het toch zachtjes te regenen. We komen op het grote plein aan in de regenkleding. We zijn er. Trots na 240 km. Een hele goede prestatie Marrie, Ria en Jeanne. Prima lopers.

Ambiance Technology B.V.

Deze voeten samen hebben 1000 km afgelegd. Zoekplaatje; van wie zijn welke schoenen? Alleen een paar blaren, geen blessures. Wat zijn we blij met deze onderdanen!

Ambiance Technology B.V.

We zijn om 10.30 uur in Santiago. Tijd om echt aan te komen, alles te laten bezinken en naar de cathedraal te gaan voor de mis van 12 uur. We krijgen te zien waar we op gehoopt hebben. De Butafumeiro. Alweer een prachtig moment.

IMG_20141007124426_942-1-1

Na de mis gaan we eerst eten, een menu voor deze keer €11,50. Daarna gaan we naar het pelgrimsburo voor de Compostela. Verdiend!

Ambiance Technology B.V.

Dank je wel dames voor deze nieuwe ervaring. Alweer een heel gezellige groep. Het lijkt wel of dat vanzelf gaat……..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.