Dag 7 camino Portugues por la Costa Mougas – A Ramallosa

15 september 2014
17 km
‘s-nachts regen, zon en 23 graden

In Mougas is het restaurant van dezelfde eigenaren als de herberg is en daarom wilde hij wel een goed ontbijt voor ons maken. We verbazen ons van de prijzen. 2 koffie, voldoende tostades ( geroosterd brood), kaas en jam voor € 3,50.
De deur van de herberg gaat open en we zien dit uitzicht op zee. De lucht kleurt de zee, de lampen van Mougas zijn nog aan.

image

Tiny, inmiddels gewend aan haar rugzak, laat trots haar nederlandse vlag zien.

image

En daar gaan we op pad om 8.30 uur verder naar het noorden. Wat een mooie camino zo direct naast de zee.

image

image

Daar in de verte is Faro Vello. De zon komt net over de horizon. De rotsen komen precies in het licht. Als je komt aanlopen, vraag je je af, loopt de route voor of achter deze vuurtoren? De route loopt ervoor en om erlangs te komen, moet je echt flink klimmen.

image

Over een graspaadje en langs de rotsen, die omringd zijn met bloemen klimmen we langzaam omhoog.

image

Wat denk je van dit uitzicht? Tiny en Ivo genieten van de zonnestralen die net over de heuvel komen.

image

Bijna op het hoogste punt vinden we een paar stenen voor een momentje pauze. Marion vindt het prachtig en ook zij geniet met volle teugen.

image

Ook hier kunnen we de weg goed vinden. Overal zijn de pijlen vernieuwd en natuurlijk dankzij de gedetailleerde routekaarten komen we op de juiste wegen. Door een bos lopen we weer naar beneden.

image

We lopen net ten zuiden van de grote plaats Bayona. Veel kleine oude boerenweggetjes. Als er even geen pijl staat zijn de bewoners maar wat blij als ze je kunnen helpen. Camino? Die kant op.

image

VoorRamalossa is de brug “Ponte de Ramalossa” te zien met monument.

image

Het is hier behoorlijk heuvelachtig en om bij de herberg “Damas Apostolicas” te komen moeten we nog weer omhoog klimmen. Ik ga even in het restaurant vragen hoe laat we kunnen eten en de anderen wachten even. Moe en zeer voldaan van deze prachtige camino dag.

image

We drinken eerst ons etappebiertje. Ook Tiny lust wel Cerbeza con lemon (bier met citroenlimonade)

image

Dit is de herberg Damas Apostolica. Een tot herberg verbouwd klooster , waar je voor € 10 kunt slapen op 1 of 2 persoons kamers. Lange gangen , eenvoudige kamertjes, met intense rust.Een prettig verblijf!

image

1 reactie op “Dag 7 camino Portugues por la Costa Mougas – A Ramallosa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.