Dag 8 camino Portugues por la Costa A Ramalossa – Freixo

16 september
17 km, zeer zwaar
Droog 23 graden

Even een overzicht van de camino Portugues por la Costa

image

Vandaag de etappe ten zuidwesten van Vigo van Ramalossa naar Freixo.

De bar in Ramalossa was al om 7.30 uur open, zodat we eerst konden ontbijten. Direct uit de herberg beginnen de heuvels richting Freixo. De hele nacht heeft het geregend. Wat hebben we geluk dat het droog is en een prima wandeltemperatuur.

image

Niet ver van de herberg missen we de pijlen en Tessie en ik lopen een flink eind verkeerd. NB staan er zelfs gele pijlen in de andere richting. Tot 3 x toe gewaarschuwd dat we verkeerd zijn. Hoe eigenwijs kan ik zijn? Tenslotte gaan we terug en vinden de juiste richting. Ook bellen we naar de anderen om uit te leggen dat we fout waren gelopen en er aan zouden komen. Ook dat hoort bij een camino.

De zon komt achter de heuvel vandaan en belicht dit kerkje aan de achterzijde. Dat is dan weer genieten.

image

12 km van de route volgen we de gele pijlen. Hoog boven de kust en heel vaak over stijle bospaadjes. Het is echt zwaar vandaag!

image

Regelmatig zien we ook de zee nog met uitzicht op de 3 eilanden voor de kust van Vigo.

image

Na de 12 km volgen we de groene route. Deze is nog stijler. Freixo ligt op 325 meter en om er te komen passeren we heel veel heuvels. Het gaat maar omlaag en omhoog. Ook moesten we eten mee nemen om in de herberg te koken. Dat is toch zeker een kg extra. Niet gek dat we allemaal zeer moe zijn.

image

Even uitrusten hoort erbij…… Daar op de boom zie je de groene pijl. Erg goed opletten bij elke bocht, kruising. Waar staat de pijl?

image

Tot onze verrassing zien we slangenhuid…..Kennelijk leven die hier. Gelukkig niet levend gezien.

image

Tessie en ik lopen achteraan op een langzamer tempo. De anderen zoeken hun eigen route. Ik ben er trots op dat dat lukt, maar ook blij ze weer te zien. Gelukkig goed gelopen.

image

Als we bij de herberg aankomen begint het plotseling zeer hard te regenen. Camino toeval? De hele dag droog onderweg en dan een stortregen.  …We voelen ons gezegend met zo een mooie dag!

De herberg van Freixo is eigenlijk alleen een slaapplek. Het voelt niet goed. De keuken is vies en de ruimte om te slapen klein. Wel kunnen we na 10 uur de vergaderzaal inruimen om matrassen te leggen….  Ook dat is een slaapplek voor pelgrims.

image

In de keuken wordt de pan macoroni voorbereid. Wat lekker na zo een vermoeiende dag. Morgen komen we op de camino Portugues. Vanaf Redondela loopt die camino portugues por la costa weer samen.

image

2 reacties op “Dag 8 camino Portugues por la Costa A Ramalossa – Freixo

 1. Nou, dat is echt afzien….
  De route is wel erg zwaar en dan zo te moeten overnachten!
  Maar…. pelgrims volharden.
  Succes en het einddoel komt naderbij!

  Vele groetjes uit Driel.
  Alles is bij ons in voorbereiding op de komst van onze koning a.s. zaterdag en natuurlijk
  alle herdenkingen in Driel en omgeving.

 2. oh pfff klimmen is zo zwaar is mijn ervaring. Knap hoor. Succes!
  ben benieuwd naar de verhalen. Ik hoor ze wel bij de griek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.