Dag 6 camino Portugues por la Costa A Guarda – Mougas

14 september 2014
19 km
Onweer en regen in de ochtend, in de middag zon 24 graden

De bar waar doordeweeks ontbijt wordt geserveerd is op zondag pas om 8.30 uur open. Een beetje laat vinden we, dus ontbijten we in de algemene herberg van A Guarda. Een grote met 2 aparte slaapzalen. Er is maar een andere pelgrim en die gaat naar Fatima. Dit is naar het zuiden. Nu de officiele ferry niet vaart gaan de andere pelgrims naar Valenca. Jammer want dit stuk naar Redondela is erg mooi. De dreigende luchten, met onweer laten ons weten dat het wel zal gaan regenen. Dat klopt!

image

Kort nadat de zon heel even doorbreekt, begint het te regenen. Poncho’s aan of regenpakken. Ieder heeft een persoonlijke voorkeur. Een poncho met uitsparing voor de rugzak is dan heel handig en ook mouwen. Anders waait die steeds omhoog. Deze keer heb ik een nieuwe gekocht. Half lang in combinatie met overschoenen.

image

De wandeling van vandaag wisselt af. Deels langs de kust bv over een prachtig smal pad met rotsen of een beetje landinwaarts door de bossen. Ook deels langs de rustige ( zondag!) De PO 552.

image

Als het plotseling heel hard gaat regenen vinden we bij toeval een bar, die niet open is, maar waar we wel droog kunnen zitten. De camino geeft je wat je nodig hebt. Dit is bij het dorpje Portecelo. We hebben dan 6,5 km gelopen.

image

Het blijft regenen. Dapper trekken we de regenpakken weer aan en gaan op weg naar Oia.

image

Hier vlak bij het Mosteiro de Oia is een restaurant, voor een koffie/ thee met heerlijk vers brood. Zo genieten we van een “bocadille con queso”, broodje kaas.

image

Na de middag wordt het droog. Even op elkaar wachten voor we de weg over een heuvel opgaan.

image

Direct langs de kust is het heuvelachtig. Ik loop met Tessie mee en de anderen lopen op hun tempo. Belangrijk omdat je anders heel moe wordt.

image

Dit is de herberg van Mougas direct aan het water. Herberg Aguncheiro, een particuliere herberg, met ongeveer 20 bedden waar je voor € 10 kunt slapen.

image

2 reacties op “Dag 6 camino Portugues por la Costa A Guarda – Mougas

  1. Wat een wisselend weerbeeld.
    Maar wel lekker dat het niet meer zo verschrikkelijk warm is.
    Is dat slapen voor 10,= wel te doen?
    Alhoewel…. je bent natuurlijk wel moe na zo’n wandeling.

    Toi, toi met het vervolg; jullie moeten nogg effe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.