Dag 6 Via Monastica Tongerlo – Diest

7 september 2014
23 km
Half bewolkt 25 graden

De gastenbroeder Ivo zet de stemoel van de abdij in ons pelgrimspaspoort. Ook hij geeft ons de zegen voor onze verdere weg. Wat is het dat me raakt? Broeder Ivo kijkt je aan, houdt mijn hoofd vast, buigt naar me toe en wenst me kracht, moed en doorzettingsvermogen toe op mijn weg. Er gaat een siddering door me heen. En ik voel me dankbaar dit te mogen ontvangen. Ook Marianne krijgt de zegen voor haar weg……naar Santiago, maar ook haar weg voor het dagelijkse leven. Een camino helpt je ook daarmee op weg.

image

We lopen langs een grote, saaie weg richting Averbode. Links en rechts van ons bos. Plotseling valt het zonlicht op de bloemen en geven de saaie weg kleur.

image

Pauze bij fiets en wandelcafe Mie Maan. Een van de weinige die we onderweg tegenkwamen. Nog wat kort gelopen voor de eerste pauze, maar wel precies halverwege naar Averbode.

image

Daarna komen we heel onverwacht door een heidegebied. Zie de bloeiende heide…..daar word je toch vanzelf blij van?

image

Hier zijn het weer wel mooie kleine paadjes. Via de GR route is het meestal mooier dan over het fietsroute netwerk.

image

Helemaal door het bos komt deze GR route bij de abdij van Averbode aan.

image

image

We bellen aan bij de gastenbroeder en vragen een stempel. De pater kan het niet vinden en we krijgen er eerst een met het woord centrale. Ik vergeet mijn boekje, dus moet nog een keer aanbellen. Dat had de pater gehoopt…..want hij had de goede stempel gevonden….. ..de voorzienigheid zegt hij. Marianne en ik hebben er veel plezier van.

image

Na de abdij is het weer een lang saai stuk langs de weg. Zie de sticker. We moeten wel die richting uit.

image

En wat nu? Het boekje zegt dat er een aftakking is via Diest of Scherpenheuvel. We kiezen voor Diest omdat hier onze trein vertrekt naar Antwerpen.

image

Op weg naar Diest is het weer erg mooi. Heel in de verte zien we de eerste heuvels. Voor de volgende keer? We zullen het zien.

image

Heel trots laat Marianne haar paspoort zien. 125 km gehaald. Goed gedaan, dankzij de prima voorbereiding en voldoende km in de benen.

image

Dank je wel voor deze prachtige ervaring. Een mooie camino………
Vanaf Diest met de trein naar Antwerpen en Den Bosch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.