Dag 1 camino Portugues por la Costa Porto – Povao de Varzim

9 september
Zeer zonnig, 25 graden

We gaan de kustroute van de camino Portugues ontdekken. 5 wandelaars gaan met me mee. Ed, Ivo, Marion, Tessie en Tiny. Toevallig allemaal met hetzelfde vliegtuig vanaf Weeze. Ed en Ivo hadden ervoor gekozen te overnachten in het airport hostal. Hoe komen wij zo vroeg in Weeze? Een speciale airporttaxi vanaf Oss gevonden. (Tinkertravel) voor iets meer dan €60. Toch een leuk camino begin.

image

Ach ja…….het loopt anders dan gepland….mijn dierbare “boomstam” wandelstok mag vandaag echt niet mee. Andere regels van Ryanair in Duitsland? Met pijn in het hart laat ik hem in de prullenbak achter. Wetend, dat als ik er een nodig heb, ik er weer een vind.

image

De metro van het vliegveld naar de kathedraal. Uitgestapt bij Trindade, zodat je langs een mooi stukje van het centrum komt. Zo ook het station met de blauwe tegeltjes.

image

In de kathedraal krijgen we de eerste stempel en degenen die nog geen pelgrimspaspoort hebben, krijgen die daar. (€1,50; dat valt mee)

image

Bij de kathedraal staan de eerste pijlen naar Santiago. We dalen af naar het oude centrum.

image

Bij de haven zien we de brug, gemaakt door een compagnon van  Mr.Eifel. Hij heeft ook de Eifeltoren ontworpen. Zeer indrukwekkend.

image

Mijn zolen van mijn schoenen waren los gekomen. Dit zag ik pas vanochtend…….. Nee he, dacht ik hoe lossen we dit op???? De anderen zitten op een terrasje en in de tussentijd zoek en vind ik een schoenmaker. Gelukkig. Hij kan de schoen voor me maken. Dit kost maar € 4. Wat ben ik er blij mee. In juli mijn zolen vervangen. Ik verwacht niet dat ze zo snel losgaan. Tm 20 oktober moeten de schoenen me nog dragen. Dat gaat lukken. (Hoop ik)

image

 

Daarna gaan we met de metro naar Povoa de Varzim, waar morgen de wandeling begint.

2 reacties op “Dag 1 camino Portugues por la Costa Porto – Povao de Varzim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.