Dag 5 camino Portugues por la Costa Vila Praia de Ancora – A Guarda

13 september 2014
19 km
Zonnig 24 graden

Heel vroeg, om 7 uur, hebben we ontbijt bij een bakker, die ook koffie (en bier) serveert. De mensen die in de nacht hebben gewerkt pakken een biertje voor ze gaan slapen. Met vers brood en koffie begint de dag goed.

image

Direct zoeken we de zee op. De zon is nog net niet over de horizon. De golven van de zee lijken dampen. Wat een mooi gezicht op de vroege ochtend.
Ik krijg een blij gevoel…. blij om hier te lopen en met deze groep op camino te zijn.

image

Iets later komt de zon over de helling en zorgt ervoor dat de koppen van de golven verlicht worden en met dir zonlicht worden gemengd.

image

Het is wonderschoon. Als je een steegje uitkomt, zie je het strand en in de verte Monte St. Tegra van A Guarda, dat in Spanje ligt.

image

Even het dorp Caminha in. Je loopt langs de hoofdstraat en ook vandaag vergezellen de gele pijlen je. Wat een mooie ontmoeting met Carlos Goncalves. Hij maakt een persoonlijke stempel en Tessie krijgt een schelp. Alle portugezen vinden het fantastisch dat ze portugees spreekt. Tessie voelt het hier als thuiskomen.

image

Carlos maakt van alle pelgrims een foto. Marion en Ed zijn vooruit gelopen en bellen later waar we blijven. Zeker een half uur heeft Carlos een praatje gemaakt en aan ons uitgelegd waar de prive taxi boot te vinden is.

image

De officiele ferry naar A Guarda vaart niet. Maar Mario Goncalves wel. Hij vertrekt met een mini bootje. Zie op de kaart linksonder. (Niet waar de ferry vertrekt!) Voor €5 brengt hij je naar de overkant.

image

We lopen iets te ver richting de officiele ferry, en worden door de vriendelijke spanjaarden terug gestuurd naar het zuiden aan de west kant van het eiland. Over een houten pad bereiken we de “veerboot”.

image

In het cafe vinden we Mario Congalves die ons naar Spanje gaat brengen. ” Schipper mag ik overvaren, ja of nee? Moet ik dan een cent betalen ja of nee?”

image

Het is echt een klein bootje. Ze hadden gezegd max. 4 personen, we zijn met 7 totaal. Wel spannend voor mij.

image

Het bootje landt aan het strand. We helpen elkaar met in en uit stappen.

image

In Spanje aangekomen. Een mijlpaal op onze wandeling.

image

Via de zuidwest kant lopen we richting A Guarda. Zeker nog 3 km naar het stadje. Zeer hoge golven hier, een prettige plek voor de lunch.

image

Daar is A Guarda. Een stad tegen de heuvel gelegen met gekleurde huizen.

image

In A Guarda is een grote, schone albergue municipal dichtbij Praza de Relo, achter de kerk die je al van verre ziet liggen.

image

Een goede gewoonte, eerst een etappe biertje ( of iets anders). Hier in Spanje mijn geliefde Cerbeza con lemon.

image

Er zijn niet veel mercados (winkeltjes met brood, water, fruit) meer. Als er eentje is, lijkt het net uit grootmoeders tijd. Zoals ook hier. Alleen de verkoopster past niet in het beeld wat je dan hebt……

image

1 reactie op “Dag 5 camino Portugues por la Costa Vila Praia de Ancora – A Guarda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.