Dag 2 camino Portugues por la Costa Pavoa de Varzim – Moranhas

10 september 2014
24 km
Heet zonnig weer 29 graden

De tweede dag vandaag. Met de start van de eerste wandeldag. Even rommelen in de slaapzaal met de stapelbedden. Nog wennen aan het inpakken van de rugzak in de algemene herberg van Pavoa de Varzim.

image

We kiezen voor de route langs de kust, omdat die net iets korter is en we dan een vlakke etappe hebben. Er vallen 2 druppels regen en we worden getrakteerd op een regenboog. Wonderschoon…

image

Ed en Ivo lopen over de vlonders, waardoor de etappe, op de meeste stukken, want we hebben ook een klein stukje zand.

image

image

De was is nog niet helemaal droog en Ivo heeft het wel erg opvallend opgehangen……

image

Deze kerk was open, en we hebben dan ook binnen een kijkje genomen. Heel sfeervol.

image

Nog niet eerder gezien in een kerk. Christus omlijst met een regenboog.

image

Even gaan we van de kust af en lopen door een eucalyptus bos. Ivo is een echte hobby fotograaf en ziet overal mooie dingen in. Een zeer positieve instelling.

image

Waar heeft een pelgrim behoefte aan als hij moe is? Een muurtje, benen omhoog en een beetje schaduw. Iedereen tevreden met dit fijne plekje.

image

Nog 7 km naar Marinhad en 201 naar Santiago. We beginnen de afstand te voelen voor de eerste dag. De rugzak van Tessie voelt toch te zwaar aan. Ze is erg moe.

image

Voor de laatste loodjes nog even een groepsfoto. Mijn trotse mede wandelaars genieten van elke stap.

image

We overnachten in de algemene herberg van Marinhas. We informeren hoe laat we kunnen ontbijten. Dit blijkt 6 uur te zijn. Later ga ik vragen wat ze hebben en dat blijken alleen koekjes te zijn. Dan toch maar in de herberg ontbijten morgen. Tessie, Marion en Tiny kiezen voor rugzakvervoer morgen. Het is gelukt een taxi te vinden. Niet zo goedkoop als op de camino Portugues (meest bekende) maar gelukkig te doen. Een goed besluit van de rugzak vervoer. Dat vind ik klasse als mede wandelaars voor zichzelf kiezen. Prima!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.