Dag 3 camino Portugues por la Costa Marinhas – Viana do Castelo

11 september
22 km
Zeer heet 30 graden, meest zonnig

We wisten dat het weer heet zou worden en daarom hebben we ervoor gekozen om 6 uur op te staan en in de herberg te ontbijten. Een prima herberg voor 20 personen, een prettige ruimte en schoon. Zo gaan we om 7.15 uur de deur uit. De maan is er nog en de kerktoren van Marinhas is nog verlicht. Het ziet er mooi uit en het is nog lekker koel.

image

 

image

We kiezen vandaag de route door het binnenland met 2 heuvels…..! Kleine dorpjes, lopen over kaseien, uitzicht op zee…..en dan in een piepklein winkeltje heel vriendelijk worden ontvangen. Alles wat een pelgrim onderweg nodig heeft aan eten en drinken heeft ze voorradig. Brood, kaas, fruit en drinken.

image

De wandeling van vandaag is net als gisteren prima aangeduid met gele pijlen of zoals hier met kunst in de vorm van Portugal.

image

We stijgen over prachtige met varens begroeide paadjes en passeren een stenen brug , de ponte Sebastiao. Hier nemen we ook onze eerste pauze. Zo een mooi plekje …..daar wil je graag even blijven.

image

Steeds de zee in de verte en lopen met wisselende vergezichten. We vinden dit vandaag een prachtige camino.

image

Heel erg leuk zijn de kerkjes onderweg. Tot mijn verrassing allemaal open. Ook koel trouwens zodat we even een beetje af kunnen koelen. De hitte maakt het extra zwaar vandaag.

image

Na nog een stevige klim en veel hitte zijn Tessi en Ed toe aan even een extra pauze. Marion, Tiny en Ivo zijn alvast richting de jeugdherberg van Viana de Castelo. Overnachtings plekken genoeg….wel steeds meer dan 20 km. Zeer mooi de camino Portugues por la Costa.

image

Vanuit de heuvels komen we weer bij een zee arm aan. Viana dr Castelo ligt iets meer landinwaarts aan de Rio Lima.

image

De Ponte Eiffel over en daarachter zijn we op de plaats van bestemming Viana de Castelo.

image

Tiny en Marion wachten ons op bij de jeugdherberg.

image

Na een heerlijke douche en de dagelijkse kledingwas zijn we toe aan het etappe biertje…..Dat gaat er altijd in!

image

1 reactie op “Dag 3 camino Portugues por la Costa Marinhas – Viana do Castelo

  1. Ed en Ivo en natuurlijk ook de reisgenoten. Veel sterkte met de hoge temperaturen. Is afzien waarschijnlijk. Misschien kleine troost: de voorspelling is dat het minder warm wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.