Dag 1 Pelgrimsweg Den Bosch – Spoordonk

2 september
21 km
Licht bewolkt; heerlijk weer 22 graden

Deze wandeling van Den Bosch naar Scherpenheuvel (Belgie) is met max 4 personen te doen, vanwege het max aantal slaapplaatsen bij de adressen vsn Vrienden van de fiets. Zo waren er eerst 3 aanmeldingen, en uiteindelijk zijn we met 2 over, Marianne en ik. Een mede wandelaar had een huis gekocht en een ander was helaas geblesseerd. Na Vessem heet deze wandeling Via Monastica. Vanzelfsprekend gaan we eerst even naar de St.Jan.

image

Trots neemt Marianne de eerste stempel in ontvangst.

image

Trots ontvangt Marianne de eerste stempel. De eerste stappen op weg naar Santiago. Graag wil ze die in Nederland beginnen en even kijken hie het gaat. Prima om dan zo met 6 dagen te beginnen.

image

We krijgen tot onze verrassing 2 stempels, een van de St. Jan en een van de Heilige Jacobus kerk. Jawel, met een pelgrim erop.

image

Vanwege de afstand voor de eerste dag gaan we een klein stukje met de trein naar Vught. Dan gaan we op pad. Ik had verwacht bij het station een koffie tentje te vinden…… dat niet. Wel vinden we een bar die aan het verbouwen is. De aardige dame wil best koffie voor ons maken. Vught uit lopen we meteen door de bossen richting Esch. Heerlijk met dat prachtige weer. Wat boffen we na zoveel regen.

image

image

Dichtbij de Lavra hoeve is dit kapelletje te vinden. Hier kun je een speciale wens achterlaten bij Maria…..een mooi moment.

image

We lopen door de kampina, een groot natuurgebied tussen Boxtel en Oisterwijk. In deze periode ( september) met bloeiende heide. Wat een mooi gezicht.

image

Het heeft heel veel geregend en dat merk je in het moerassige gebied. We komen niet helemaal met droge voeten aan de overkant. Links van het pad was ook water. De kikkers springen voor je voeten weg.

image

image

Je kunt echt zien dat het herfst wordt. Als we even in het gras zitten zien we boomstammen vol met paddestoelen.

image

Een prima startdag. Marianne is een prima loper en heeft zich goed voorbereid. De km zitten in de benen. Alleen nog even wennen aan de rugzak. Deze heb ik in Vught nog even versteld. Het gewicht zo plat mogelijk op de rug en de zijriempjes zo strak mogelijk. Dan trekt die niet zo aan je nek.  Zo komen we om 16. 00 uur aan in de Nieuwendijk waar op korte afstand een pannenkoek restaurant met een terras is….. De eerste etappe zit erop. Een welverdiend drankje. Genieten!

image

2 reacties op “Dag 1 Pelgrimsweg Den Bosch – Spoordonk

  1. Hoera, eindelijk op pad. Wat een leuk verslag van de eerste dag. De foto’s geven veel meer zon dan wij gisteren hier in Arnhem hebben gehad, dus jullie boffen echt.
    groet, Michiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.