Dag 2 Pelgrimspad Spoordonk – Vessem

3 september
18 km
Veel zon, 23 graden

Het adres van “Vrienden van de Fiets” in Spoordonk ( fam de Kroon van de Nieuwedijk) is een prima adres voor wie in 2 etappes van Den Bosch naar Vessem wil lopen. Gisteren na het pannenkoek restaurant nog voor de thee in de huiskamer uitgenodigd en vanmorgen een zeer uitgebreid ontbijt. Als we de deur uitgaan is het 8 uur. De zon is al op en de ochtend nevel hangt nog over de velden.

image


We lopen langs de oevers van de Beerze. Goed uitkijken…..Het is erg nat en er liggen ook “koeienvlaaien”. Heel prachtig in het vroege ochtendlicht.

image

image

Na ongeveer 2 uur lopen zeiden we tegen elkaar, nu zou het mooi zijn als hier een bankje zou komen…….. Wat denk je……Precies op dat moment zien we bankjes bij de kapel “de heilige eik”. Dat komt goed uit. Daarna gingen we binnen bij de kapel. Diep onder de indruk. Een jong stel omgekomen bij de recente vliegramp. Hier in deze kapel herdacht. Je voelt er het verdriet nog. We staan er even bij stil voor we verder gaan.

image

De ramen geven weer glans aan de ruimte.

image

We gaan over de ophaalbrug van het Wilhelminakanaal. Het is geweldig weer. Een windje erbij en volop zon.

image

Verder gaat het langs de Landsebrechtse heide. Nog tijd genoeg blijven we er een uur genieten. Stilte, wijdsheid, kleine schapenwolkjes. Wat wil een pelgrim nog meer. Marianne vroeg zich af of er genoeg fruit zou zijn. Wat denk je…….2 keer onderweg zien we een tafeltje met appeltjes, zo om te pakken. Geeft dat blije pelgrimsgevoel.

image

In Vessem gaan we eerst even naar de Jacobushoeve. Volledig gerund met vrijwilligers. Ze zeggen: jullie zijn onze gasten en we kregen gratis thee en koffie. Ook dat geeft dat dankbare gevoel. Daarna gaan we naar de gastvrije pelgrimsherberg. Veel slaapplekken en veel ruimte. Ook deze wordt door vrijwilligers gerund. We werden ontvangen met een wijntje. Daar was ook Pater Fons. Morgenochtend komt hij terug om ons de zegen te geven………

image

In deze pelgrimshoeve krijgen we deze stempel.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.