Dag 9 Via Lemovicensis Le Chemin- Saint Reverein

21 augustus 2014
30 (!) Km
Licht bewolkt 22 graden

In de nieuwe herberg “l’Esprit du Chemin” staat om 7 uur het ontbijt klaar. Liefdevol verzorgt door Huberta en Arno. Een zacht muziekje op de achtergrond en rustig wakker worden.

image

Tijdens het ontbijt maakt Huberta zelf een tekening, als stempel in ons pelgrimspaspoort. Een weg van binnen naar buiten. Ken je die van jezelf? Het wandelen helpt om dat van jezelf te leren kennen.

image

Heel speciaal……we krijgen dit gedichtje mee. Sikke krijgt het in het Fries. Ook deze kleine dingen zorgen voor het camino gevoel.

image

Daarna gaan we op pad…

image

Ook vandaag zijn de velden nog met een laagje mist bedekt. Mysterieus licht, het zonnetje erbij. In de vroege ochtenduren met een warme gloed.

image

Het landschap is zacht glooiend vandaag. Dat is wel prettig, want 30 km is voor mij echt ver! Sikke en Gre lopen dit beiden gemakkelijk. Maar met deze temperatuur en droog weer is het na 1 week van conditie opbouwen goed te doen.

image

De dorpjes waar we langs komen zijn met bloemen versierd. “Villa Fleurie” staat er dan bij.

image

Een brug in Chitry-les-Mines.

image

Het is vandaag weer prima wandelweer. De fransen vinden het allemaal te koud. In de avond wordt het ook erg koud. Ik had gedacht, Frankrijk, augustus, ik laat mijn slaapzak thuis. Ik moet zeggen dat dit een verkeerde keus is. Een les voor mij……Neem altijd je slaapzak mee.

image

Bij het kleine dorpje Breches hebben we een laatste pauze. Er zit dan 25km op. Op naar het laatste stukje van vandaag. Nog even een klimmetje over een met gras begroeide veldweg.

image

We slapen in de Refuge municipal van St. Reverein. Een wel hele kleine voor 2 pelgrims bij het gemeentehuis. Ook is er een ruimte bij gekomen met stretch bedden. Sikke krijgt die ruimte. Gre en ik slapen in dit stapelbed. Hier staat een voorraadje eten. Zo eten we vandaag voor nog geen €2 Ravioli uit blik. Ach ja……als pelgrim heb je honger en lust je alles wel . De aardige herbergier zorgt goed voor ons en brengt ons vers stokbrood voor bij de maaltijd.

image

1 reactie op “Dag 9 Via Lemovicensis Le Chemin- Saint Reverein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.