Dag 10 Via Lemovicensis Saint-Reverin – Premery

22 augustus 2014
17 km
Droog, meest zonnig 23 graden

Het slapen in de herberg municipal van Saint-Reverin was geen probleem…. Wel toen ik, zoals gewoonlijk, naar het toilet ging. Eerst uit het bovenste bed klimmen, en dan naar buiten naar de openbare toilet die naast het gebouw stond. Het is dat ik niet helemaal wakker was, anders was ik vast blijven kijken naar de vele sterren die te zien waren. Het was heel helder en koud…..
Hier zie je het gemeentehuis waar we sliepen.

image

Direct na het kleine stadje is dit kunstwerkje te zien. Meteen inspiratie voor Gre, zij is thuis aan het beeldhouwen. Met veel aandacht en zorg gemaakt.

image

We gaan direct de heuvels in. Het is weer een mooie dag met veel zon.

image

Het stijgt nog even verder als we een bosgebied doorlopen.

image

De meeste dagen tot nu toe, lopen we langs de mooiste rustige weggetjes. Vandaag helaas lang langs een drukke weg. Ook hier wordt de Via Lemovicensis goed aangegeven. Zie de sticker op het verkeersbord.

image

Onderweg wordt Gre ziek. Ze heeft heel veel buikpijn. Gre en ik blijven langs de weg lopen om zonodig te kunnen liften. Sikke gaat verder alleen en blijft de camino volgen. ( Spannend voor hem en voor mij) Ook nu zijn er langs de weg mooie vergezichten te zien.

image

Het gaat steeds slechter met Gre en we gaan liften. Dat lukt niet. Zo loop ik naar een huis, bel aan en vraag om hulp. Biedt deze meneer zomaar aan om Gre weg te brengen naar de Chambre d’hote in Premery, Les quatre saison. Later haalt hij mij ook nog op. Wat een mooi gebaar. Ook Sikke was inmiddels in het centrum aangeland, zodat ik hem daar kon ophalen.

image

Afwachten hoe het morgen zal gaan…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.