Dag 8 Via Lemovicencis Vezelay – Le Chemin

20 augustus 2014
25 km
Bewolkt, later wat zon 22 graden

Nu is de Via Campaniensis van Troyes naar Vezelay afgerond. Vorig jaar gestart in mijn woonplaats Den Bosch, en vanaf Vessem op de Via Monastica naar Reims. Vanaf Reims wordt het de Via Campaniensis en vanaf Vezelay de Via Lemovicensis. De route wordt nu aangegeven met deze bewegwijzering. Let goed op…..Niet meer blauw-geel volgen, dat is een rondwandeling.

Ambiance Technology B.V.


Ook vandaag zijn we weer om 7.30 uur op pad. Een flinke afstand voor de boeg (25 km) en flink wat hoogteverschillen denken we de tijd nodig te hebben. Na de eerste heuvel in de richting van Pierre-Perthuis kijken we nog even terug naar Vezelay, hoog op de heuvel gelegen.

image

Dat hoort erbij als je vroeg vertrekt…..nevel in het dal. We lopen over glooiende landweggetjes.

image

Kort geleden is hier een zware storm geweest en op het pelgrimsburo hebben ze ons afgeraden om door het bos na Pierre-Perthuis te gaan. We lopen dan ook 7 km over de weg naar Bazoches. De D958, een weg die normaal gezien alleen door fietsers (en auto’s) wordt gebruikt. Een saai stuk…. In Bazoches vinden we een restaurant met een zeer onvriendelijke vrouw. Ik blijf in dat geval zeer vriendelijk en jawel hoor uiteindelijk kon deze dame ook weer lachen. Daarna was de route weer prachtig door weilanden en boerenweggetjes.

image

image

image

 

image

 

image

image

image

 

4 reacties op “Dag 8 Via Lemovicencis Vezelay – Le Chemin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.