Dag 5 Via Campaniensis St-Cyr-les Colonnes – Bessy-surSure

17 augustus
18,3 km
Veel zon, 23 graden

Ook op zondag is de kleine kruidenier met bakker open in St-Cyr. En dat al om 7 uur. Geen restaurant in de buurt, dus maar even ontbijten in de herberg.

De route was gisteren bijna niet gemarkeerd en daarom hadden we besloten goed te lezen. Meteen na het dorp klopte de omschrijving echt niet. Zoeken, nog eens kijken en daarna maar de route zoeken vanaf de kaart. Km lang geen aanwijzing……geen geel/blauwe sticker te zien. We lopen over een stenige weg.

image

Na bijna 3 km zien we plotseling weer een aanwijzing. Gelukkig we zijn goed.

image

Geen grote hoogteverschillen dit eerste stuk. We lopen over een hoogvlakte en worden getrakteerd op velden vol zonnebloemen. Al een beetje uitgebloeid en de zaden worden gerijpt door de zon. De zonnebloemen buigen altijd in de richting van de zon.

image

Cravant ligt veel lager en zo gaat de veldweg rustig naar beneden. De route is vandaag gelukkig wel goed gemarkeerd en ik kan het boekje in de tas stoppen. Het blijft me verrassen. Hoe mooi is deze omgeving! Ook Sikke en Gre genieten ervan.

image

In Cravant is dit oude vakwerkhuis te zien van 1328. Het oudste gebouw van het dorp. We dachten hier op zondag ook de kerk te bezichtigen, maar ook deze kerk was dicht. Ook het restaurant was helaas gesloten.

Ambiance Technology B.V.

 

Na Cravant hebben we een zeer sterke stijging over een met struiken omringd paadje. Even een heftige klim….

Ambiance Technology B.V.

 

Daarna lopen we over een hoogvlakte naar Accolay.

image

Over de brug in Accolay op zoek naar het restaurantje. Vandaag willen we tussen de middag iets eten omdat het dorp waar we naar toe gaan geen bar en restaurant meer heeft. Steeds meer franse dorpen zijn helaas uitgestorven.

image

Na Accolay volgen we de GR route. Een mooi bospad langs de rivier de Cure. Kennelijk is het er noodweer geweest. Overal omgewaaide bomen, die soms ook het pad versperren. Sikke zoekt zijn weg.

 

image

In de gite municipal zijn we de enige pelgrims. Een grote herberg voor 20 personen, wel duur, nl €20, maar een mooie grote ruimte.

 

Morgen op weg naar Vezelay….

1 reactie op “Dag 5 Via Campaniensis St-Cyr-les Colonnes – Bessy-surSure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.