Dag 6 Via Campaniensis Bessy-sur-Cure – Vezelay

18 augustus
25 km
Bewolkt, droog weer, af en toe zon

Vandaag gingen we na het ontbijt al om 7.30 uur de deur uit. Vol goede moed en goed uitgerust gaan we op pad.

image


Vanaf Bessy-sur-Cure gaan we het dorp en volgen de geel blauwe stickers. Tenminste dat proberen we. De tekst in het boekje komt niet overeen met de route en ook de plattegrond met de blauwe lijn is onherkenbaar. We worden langs een hek gestuurd en zien geen richting meer. Na 1/2 uur lopen zien we weer wat. Maar ook ….naar Arcy-sur-Cure nog 1 uur lopen. En dat terwijl de totale afstand maar 3,3 km is. We weten niet precies waar we zijn maar vinden een jachthuis en nemen na 2 uur pauze.

image

Dit deel van de route is echt afgelegen. Gisteren was het zondag en hier zijn geen bakkers. We hadden net genoeg (oud) brood en onderweg had ik aan boeren om brood gevraagd. Hij had niets bij zich, maar kwam ons achterna en zei dat we in het volgende dorp wel brood zouden kunnen krijgen bij mw. LeBlanc. Dat zou een bakker zijn , maar ook die ging pas om 12 uur open. Er is ook een andere mw. Le Blanc en raadt eens wat……….we krijgen zomaar een brood uit de diepvries. Wat een mooi gebaar van deze lieve dame.

 

Ambiance Technology B.V.

We lopen over een hoogvlakte glooiend en met prachtige uitzichten.

image

Om de tussenliggende plaatsjes te bereiken gaan we ook door bossen met hele sterke dalingen en stijgingen. Heel even komt de zon erdoor.

image

Bij het bord Vezelay 10 km hebben we de 2e pauze. Een mooi plekje om even te zitten. We genieten van een kwartiertje rust. In de dorpjes vind je bv dit kunstwerk met bloemen.

Ambiance Technology B.V.

 

Heel in de verte is Vezelay te zien. Hier gaan we weer sterk naar beneden. Sikke loopt meestal voorop. Wat heeft hij een goede conditie!

image

Nog 2 km zeer sterke stijging naar Vezelay te gaan hebben we even een pauze in een bar. De eerste die we onderweg zien in Asquins.

image

De eerste 130 km zit erop. We hebben Vezelay bereikt en rusten uit op de trap.

image

De zeer mooie cathedraal van Vezelay.
Morgen hebben we een rustdag en gaan het stadje verder bekijken.

 

We logeren nu in de jeugdherberg 2 km buiten het centrum.

3 reacties op “Dag 6 Via Campaniensis Bessy-sur-Cure – Vezelay

  1. Hoi Mieke, een mijlpaal hé Vezelay! komt allemaal zo bekend voor, is nu voor ons een jaar geleden dat we daar ook liepen! En inderdaad ’s zondags is Frankrijk gesloten 🙂 Maar de bewegwijzering is prima.groetjes en buen camino!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.