Dag 3 Via Campaniensis Ervy-le-Chatal – Vezannes

15 augustus
28 km
Zwaar bewolkt, droog, 22 graden

De bakker en het restaurant zijn al om 7 uur open, zodat we vers brood kunnen halen en kunnen genieten van een heerlijk ontbijt bij Le Franco Belge. De ober/eigenaar deed er alles aan om tevreden klanten te krijgen en had de tafel al voor ons gedekt, met verse stokbrood, jus d’ orange en jam van de streek en dat voor een pelgrimsprijs van € 5, inclusief 2 kopjes koffie. Verwennerij! Zo gaan we om 8.10 op pad.

Ervy-le-Chatal ligt op een heuvel en we verlaten het kleine dorp met een daling en starten met een lange weg door Bois du Parc, ten zuid westen van Ervy-le-Chatel.

image


Voornamelijk is het vlak terrein, en tot onze verrassing zien we wietplantages…..

image

Sikke geeft uitleg en laat me de geur van deze plant ruiken. Zoet en scherp. Waarschijnlijk tbv kleding… ? Zo leer ik nog eens wat.

image

Het schiet goed op. Het pad door het bos is min of meer verhard en na 2 uur en een kwartier hebben we ongeveer 10 km gelopen. Pauze bij een jachthuis, met een overdekt plekje.

image

De weg naar het zuid westen loopt vervolgens langs het kanaal van Bourgondie. 4 km over het jaagpad, en het loopt makkelijk. Een goed, verhard pad.

image

Na 2 uur lopen zijn we weer toe aan pauze en zitten langs de brug over de Amacon.

image

Daarna volgt een stevige klim naar Bernouil van 3,2 km. Hier doen we 1 uur over.

image

De bedoeling was te lopen tot Collan, een afstand van 25 km. En daarna vervoer te regelen naar Chablis.
Na Bernouil via Vezannes, nog 8,5 km. De afstand naar Vezannes is 3,2 km. We kunnen de weg niet vinden en lopen er 2 uur over. Er staat de eerste zijweg negeren en de tweede linksaf nemen. Geen bewegwijzering te zien en we kiezen voor dit pad dat naar beneden gaat. In de verte zien we een weg liggen en denken dat dat de goede is. Sikke gaat het even vragen en we worden een kant uitgewezen. Langdurig lopen we over landweggetjes, totdat we een wegwijzer vinden naar Vezannes. Nog zeker 1 uur lopen extra.

image

Eindelijk zien we in een dal Vezannes. Ik spreek iemand aan voor een taxi en die zegt ons dat we ook hier kunnen slapen…… Dit doen we. Zo zie je maar…..onderweg op camino…..Het loopt altijd anders.

image

Zo komen we terecht bij Chambre d’ hote in Vezannes. Een wel heel mooi plekje. De reservering in Chablis maar weer geannuleerd.

image

1 reactie op “Dag 3 Via Campaniensis Ervy-le-Chatal – Vezannes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.