Dag 2 Via Campaniensis Bouilly – Ervy le chatal

14 augustus 2014
25 km
Zwaar bewolkt, ook zon, 1 bui, rest droog, 20 graden

Door het hele slechte weer waren de schoenen wel heel erg nat! In de avond heeft de meneer van de chambre d’ hote van Bouilly de open haard aangestoken. Zo waren de schoenen nog redelijk droog geworden, gelukkig.

image

Om 7.30 uur krijgen we een heel uitgebreid ontbijt met een croissantje, zelf gebakken brood en stokbrood. Na het ontbijt gaan we om 8.30 de deur uit.

image

Glooiend landschap, lichte stijgingen en dalingen, een erg mooie omgeving.

image

Bomen omlijsten het kader van de omgeving. Gre en Sikke staan er even bij stil.

image

De boer heeft een stukje van zijn land vrijgemaakt om de pelgrims richting het zuidwesten te brengen. Gre en Sikke hebben er goed de pas in. We lopen nu bijna 5 km per uur. Na 2 uur en 10 minuten hebben we 10 km gelopen van Bouilly naar Foret Chenu. Allemaal kleine plaatsjes, geen horeca onderweg. Iedere ochtend moet je voldoende hebben voor de hele dag.

image

image

Het is zeer modderig en vette klei, zodat je goed moet opletten om niet uit te glijden. Vette hompen klei maken je schoenen extra zwaar. Hier hebben we echt een omweg moeten maken om enigzins droge voeten te houden.

image

Vandaag hebben we o.a. een gedeelte van de GR route gelopen, die met rood wit wordt aangegeven. Goed opletten….. Plotseling gaat het heel hard regenen en….geloof je in de “heilige Jacobus”? Die zorgt onderweg voor wat je nodig hebt. En jawel hoor, tijdens die bui zijn we zojuist gearriveerd bij een schuilhut voor jagers. Is dit geen toeval?

image

Na de wandeling door het bos, wordt het nog zonnig en krijgen we weer paadjes langs een bosrand.

image

image

Voor de 2e dag een pittige afstand, 25 km! We hebben regelmatig pauze en komen om 16.30 uur bij de herberg aan. Een piepkleine parochiele herberg met 3 bedden in  2 kleine ruimtes, 1 stapelbed en een stretcher. Tot mijn verrassing zie ik dat Hans Waegemakers hier met Wilbert ook heeft geslapen op 3 mei dit jaar.

image

4 reacties op “Dag 2 Via Campaniensis Bouilly – Ervy le chatal

  1. Hallo wandelaars,

    Jullie gaan goed zeg en vooral ook genieten. Theri en ik hebben vorig jaar op hetzelfde adres geslapen. Ik ben nu al weer benieuwd hoe jullie deze dag ervaren, het is zo herkenbaar. groetjes Riet en Theri

  2. Hoi Mieke, voor natte en doorweekte schoenen slechts één remedie, vol stoppen met krantepapier! eventueel na een uur of 4 terug vernieuwen.

  3. ik kijk heel graag naar je foto’s, ik deed de hele tocht van belgie nr st jean pied de port te paard én met hond, geen evident avontuur 🙂 . jullie zullen me vast in sommige gastenboeken terugvinden als Caroline, fred en ricky 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.