Dag 12 Via Lemovicensis Guernigny – Nevers

24 augustus
14 km
Zonnig, 24 graden

De lieve mevrouw van de Refuge van Nevers brengt me weer terug naar Guernigny, waar Sikke heeft overnacht.Ik ben er al om 7.30 uur en we gaan dan ook vroeg op pad. Wat is mooier dan de nevel op het water met zonlicht erop?

image

Het loopt al richting herfst en een spinneweb met dauwdruppels verlicht door de zon, is ook een lust voor het oog.

image

Ook vandaag is de wandeling licht heuvelachtig over rustige landweggetjes. Zeker geen zware etappe. Sikke “zet de sokken erin” en we zijn na 3 loopuren al in Nevers.

image

Inmiddels is Sikke een echte pelgrim. Stok om te lopen, een rustpauze tegen een muurtje. Tevreden met een stukje brood en een banaan.

image

Weldra komen we in Nevers aan. Dit is het gebouw naast de tourist informatie.

image

Dit is de Port du Croux. Mooi om te zien.

IMG_20140824132302_324

 

Ook in Nevers wordt Bernadette van Lourdus vereerd. Ruim 14 jaar heeft ze in Nevers als non gewerkt en ze is opgebaard. Het wonder is dat haar gezicht en handen in tact zijn gebleven. Ik werd getroffen door de sfeer… ..

Ambiance Technology B.V.

 

De kathedraal van Nevers wordt verbouwd. Het is de Kathedraal Saint-Cry.

image

Hier zijn fresco’s van de 12e eeuw goed bewaard gebleven.

Ambiance Technology B.V.

 

Na het bezoek aan de stad, genieten we van een heerlijke temperatuur aan de voet van een brug over de Loire. Gelukkig is Gre weer opgeknapt en morgen gaan we weer met 3 op pad.
Gezellig!

image

De herberg van Nevers is echt een aanrader. Heel vriendelijke mensen, een gevulde keuken en dat alles op basis van vertrouwen. Zelf pelgrim geweest, willen ze wat terug doen voor andere pelgrims. Met veel dankbaarheid ontvangen we de gastvrijheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.