Dag 11 Via Lemovicensis Premery – Guerigny

23 augustus 2014
18 km
Bewolkt, droog, 15 graden

Opgeven is het moeilijkste dat er is…….Wanneer iets niet gaat en je bv een dag of meer niet kunt lopen. Dat valt echt niet mee. Gre kan echt niet vooruit en daarom brengen we haar naar de bus van 8.50 uur naar de volgende etappeplaats, tw Guerigny. Een frans echtpaar zou Gre helpen om op de juiste plaats uit te stappen. Zo ga ik vandaag alleen met Sikke op pad. We lopen volgens de stickers van de camino rechtsaf de hoofdstraat af. Blijkt dit de verkeerde kant te zijn… Zo begint de dag vol onverwachte dingen.

image

Al gauw na het dorp Premery hebben we een 3 km stijging over een goede weg door het bos. Geen drukke weg, maar een weinig bereden D148.

image

Schilderachtige huizen geven kleur op deze bewolkte dag. Het is vandaag zeer koel, en dat voor een franse zomer. Tot en met 13 augustus zeer slecht weer en heel veel regen, daarna een prima wandeltemperatuur met droog weer en regelmatig zon. Wat boffen we!

image

Langs boerenerven en over glooiende heuvels. Ik geniet iedere dag vam de steeds wisselende vergezichten.

image

Na een 15 km en 3,5 uur lopen vinden we een mooie picknickplaats midden in het bos “Fontaine du Bois”. Niemand te zien. Ook niet op deze vrije zaterdag. Ik denk dat alle fransen binnen zijn en het echt te koud vinden!

image

Bij het dorpje Quellerie lijkt het ieder moment te gaan regenen. De gekleurde huisjes komen goed uit tegen die donkere lucht. Het blijft droog……

image

In Guerigny is Gre aan het wachten. Het hotel was nog gesloten. Helaas mocht ze er nog niet in.

image

Het gaat nog niet beter en ik ga voor de zekerheid bij de bushalte kijken. Op zondag alleen heel laat in de middag een bus. Wel nog een vandaag op zaterdag. Ik bel met de Refuge die voor zondag heb gebeld en het is goed dat Gre en ik vast komen. Sikke blijft in Guerigne, ik ga morgenochtend 7.15 uur terug. Gre kan wat uitrusten. Hopelijk gaat het morgen wat beter……….

We steken de brug in Nevers over, om de gastvrije herberg van Nevers te bereiken. (Veel beter, dan het superdure hotel en veel goedkoper; gewoon de bus naar Nevers nemen)

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.