Dag 7 camino Ingles Sigueiro – Santiago

4 juni 2014
17 km
Half bewolkt, droog, 20 graden

In Hostal Miras in Sigueiro was het mogelijk om al om 6.30 uur te ontbijten. Ik vind dat heerlijk zo vroeg en we willen proberen om 12 uur in Santiago te zijn voor de pelgrimsmis. De zon is net op als we Sigueiro uitklimmen. Ook Sigueiro ligt laag langs rivier de Timbre.

image

Met het tegenlicht en de zon nog een beetje verscholen achter de wolken, krijg je een mooie ( bijna) zwart- wit foto. Mijn favorieten wat fotografie betreft.

image

Krijg je plotseling vleugels als je de stal ruikt…  ? Het geeft me in ieder geval een kans mijn mede pelgrims eens niet op de rug te fotograferen. Rieteke, Theri en Frie hebben een stevig tempo.

image

Na 10 km is het eerste cafe in het industriegebied van Santiago. Omdat er flinke stijgingen en dalingen zijn duurt het, ondanks het stevige tempo 2,5 uur voor we bij het restaurant zijn. Je merkt dat je veel energie verbruikt en normaal gezien eet ik iedere 2 uur wat. Even langer wachten met een pauze en iets eten merk je direct. Omdat het restaurant langer duurde dan verwacht gaan we even in een bushokje zitten. Naar later blijkt 500 meter voor het restaurant. Dat komt na een heuveltje plotseling te voorschijn.

image

De eerste glimp op de cathedraal , als je vanuit het noorden de stad binnenkomt. Dat gebouw in de verte, dat in de steigers staat.

image

In de stad raken we nog even de weg kwijt. Het lijkt of we door een park moeten , maar we hadden gewoon langs de weg kunnen blijven. Even de richting naar de cathedraal vragen en iedereen wil wel helpen.

image

YES we zijn in Santiago aangekomen. Op Plaza de Obreiro komen alle pelgrims uit diverse richtingen aan. Hier zie je pas weer hoe druk het is. Felicitaties, en de mede pelgrims weer ontmoeten.

image

Ook wij mogen genieten van de Butafumeiro. Deze keer betaald door een groep pelgrims.

image

Daarna gaan we met de rugzak naar het pelgrimsburo voor onze Compostela. Ik ben heel trots op Rieteke, Frie en Theri. Ook deze camino was een grote belevenis.

image

Vandaag zijn Janny en Gea gekomen voor de route naar Finistere. Een gezellig etentje in hostal San Martin.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.