Dag 6 camino ingles Bruma – Sigueiro

3 juni 2014
24 km
Eerst bewolkt, later zonnig 23 graden

Om 7.30 (!) vertrekken we uit de herberg van Bruma. Meestal slaap ik best goed met mijn oordoppen in maar deze nacht lukte het niet. Ik hoorde steeds de deur die open en dicht ging……ook dit hoort bij het slapen in een herberg.

image

Al na 1 uur en 40 minuten hebben we 8 km afgelegd. Een stevig tempo van ik schat gemiddeld 5 km per uur. Het is glooiend vandaag zonder al te grote hoogteverschillen. Deze eerste km vandaag waren grotendeels over verharde boerenlandweggetjes.

image

Na deze 8 km vonden we de eerste en laatste bar of winkel van vandaag. We hadden net bedacht dat we eigenlijk alleen vers brood nodig hadden. Zou hier een bakker zijn? Ik had het nog niet gezegd of ……..er stopt een bakker. Ook camino toeval? Ik geniet er altijd wel van.
Of wat denk je van de stok van Rieteke? Ze vond er een met deze tekst….” Perhaps this stock is for you” Mooi dat een andere pelgrim de stok voor je achterlaat.

image

Na de boerenweggetjes lopen we weer stijgend omhoog door de bossen. Hier nog even een stevige klim ( zo je kunt zien aan de stappen)

image

image

image

Bij Baxoia hebben we onze lunchpauze. Een heerlijk plekje in de schaduw, toen we net daarvoor hadden gezegd dat we toe waren aan een pauze. Soms voelt het alsof je het van tevoren aan voelt komen.

image

Het blijft toch mooi…..Lichtinval tussen de bladeren door. Rieteke loopt in de stilte te genieten. Dat is wel de camino Ingles. Veel natuur, rustig, en de andere pelgrims die dezelfde etappe lopen , ontmoet je op de pauzeplekken. Als je vroeg vertrekt bv.

image

Vlak voor Sigueiro is een rechte weg van bijna 7 km. Dat is een taai stuk zo aan het eind van de dag. Licht glooiend, zodat je niet altijd ziet dat het nog lange niet is afgelopen. Deze stukken kom je op de camino ook tegen. Volhouden dan!

image

We slapen in Hostal Miras in Sigueiro en hebben 2 2 persoonskamers. Onze kamer ligt tegenover die van Theri en Frie zodat we over de binnenplaats naar de andere kamer kunnen kijken.

Een kamer apart is wel even zo rustig om morgen de laatste etappe naar Santiago te gaan stappen.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.