Dag 8 Route Finistere Santiago – Negreira

5 juni 2014
22 km
Droog weer, zwaar bewolkt 17 graden

Vanmorgen was de dag in albergue San Martin (naast de cathedraal) wel erg goed begonnen…..Een ontbijtbuffet met een grote keuze aan fruit, yogurt, broodbeleg. Een ongekende luxe voor een pelgrim. Daarna, op weg naar Finistere. Frie hebben we vanochtend naar de bus gebracht en Janny en Gea zijn gisteren aangekomen. Met 5 gaan we op pad.
Als je de stad uitloopt daal je eerst naar 150 meter , naar de Rio Sarela. Dan stijg je weer naar 200 meter , met als je terugkijkt een blik op de cathedraal. De donkere lucht en de mogelijkheden van mijn telefoon geven toch een mooi effect.

image

De route naar Finistere gaat over de brug linksaf. Hier goed aangegeven.

image

Heel veel van deze oude Romeinse bruggen te zien hier in Galicie. In gedachten denk ik daar dan ridders en soldaten bij en hoe die de brug verdedigden.

image

Een groot deel van de route gaat over bospaden omgeven door varens en eucalyptusbomen. Die ruiken zo lekker..Vandaag is het een zware wandeling, door o.a een grote stijging van 50 naar 275 meter in 3 km over een stenig, ongelijk pad.

image

Daarna gaat het rustig naar beneden en met kleine korte stijgingen naar het nivo van 150 meter. Bij de tweede pauze, cafe bar Pancho is het ineens heel donker en het begint te waaien. Houden we het droog? Ja! De voorspellingen waren heel slecht, maar het is heel erg meegevallen.

image

Deze schoenen zijn letterlijk in de wilgen gezet. Een moedeloze pelgrim die , ik weet niet hoeveel, km’s heeft gelopen.

image

Wat vind je van deze? You can do it en ” begin te leven”. Een nieuw motto? Ik gun het je!

image

image

Bij Ponte Maceira Nova bloeit het fluitekruid volop. Dan hebben we 17 km afgelegd en nog 5 voor de boeg. Ook na deze brug krijgen we nog een stijging.

image

image

We overnachten in albergue Carmen. Een prive herberg in het centrum van Negreira, waar we bij het welverdiende biertje worden verwend met een schaaltje rijst met kip. Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.