Dag 5 camino Ingles Presedo – Bruma

2 juni 2014
15,1 km
Eerst bewolkt, later zonnig 23 graden

Vandaag het 2e deel van de route naar Bruma van Presedo. Na 6 km is de eerste en laatste bar van vandaag, dus we ontbijten in de herberg. Het restantje brood van het menu van gisteren stilt de eerste honger. Om 8.00 uur gaan we op pad. Dit is de route van vandaag.

image

In de ochtend is het grijs en een heerlijke temperatuur. Het is behoorlijk bergachtig en we klimmen en dalen.

image

Dit is wel een heel mooi steenmannetje. Zorgvuldig met liefde voor details gemaakt, met zelfs een pet op. De route is heel goed gemarkeerd. De richting is waar de schelp open is. Soms is het even een vraag. Eerdere pelgrims hebben dan in het zand een pijl getekend of met stokjes een pijl gemaakt. Zo voel je je verbonden met alle pelgrims.

image

Wat is het mooi vandaag. Niet veel op de verharde wegen maar speciale paden, zoals hier, waar Theri en Rieteke lopen. Het wordt lichter en weldra schijnt de zon ook.

image

Of hier, waar Frie door het “paradijs” loopt. De eerste zonnestralen van vandaag geven een sprookjesachtig geheel.

image

Dit steenmannetje is door Rieteke gemaakt. Voorover gebogen pelgrim met een rugzakje. Ach …..iedereen draagt wel een rugzak mee.

image

Op een hoogtepunt lopen we voorbij een kruis.

image

Ern mooie met aan de top een rozenkrans. Met welke gedachte aan wie is die daar neergehangen?

image

De camino ingles is een camino die veel hoogteverschillen kent. We beginnen eraan te wennen en gaan heel langzaam maar zeker naar boven.

image

En weer naar beneden……..

image

Het laatste stukje nasr Bruma gaan we over een karrespoor met bloeiende brem. Genieten van de geur en kleur!

image

We zijn om 14.00 bij de herberg van Bruma. Hier is ook geen restaurant of bar. Het eten wordt gebracht en we eten buiten. Wat boffen we met dit mooie weer. Ik kies voor ” ensalade de pasta” ( macoroni salade) en voor “Merluza” (een heerlijke witte vis, heek genoemd) en tot slot ” torta de Santiago” (amandeltaart). Dit alles voor de pelgrims prijs van €10……. Superdag!

image

2 reacties op “Dag 5 camino Ingles Presedo – Bruma

  1. Wat een prachtige route en mooie beschrijving. Ik geniet elke dag van weer een nieuw verslag en loop in gedachten mee. Grtjs Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.