Dag 4 camino Ingles Betanzo – Presedo

1 juni 2015
12,2 km
zeer mooi weer 23 graden

Na een ontbijt in de gloednieuwe herberg van Betanzos gaan we om 8.30 uur de deur uit. Een hele mooie herberg met de vriendelijke Pepe als hospitalero.

image

De camino Ingles gaat langs diverse kustplaatsen die aan een grote zee arm liggen. Zo gaat de route over de rotsachtige kuststrook met daardoor grote stijle hoogteverschillen. Even terugkijken naar het dieper gelegen Betanzos voor we nog weer verder stijgen.

image

Gisteren was een hele zware dag. Niet door de afstand ( 22 km) maar door de zeer vele sterke stijgingen en dalingen. Daarom heb ik besloten de route naar Bruma in 2 delen te splitsen. 28 km hier op de camino Ingles is voor mij , Rieteke, Frie en Theri echt te ver. Zo is de route van vandaag maar 12,2 km. Een dag om helemaal uit te rusten en te genieten van het mooie weer. Galicie laat zich dan van zijn mooiste kant zien. Nevel in de ochtend maakt het plaatje compleet.

image

Deze pelgrim vult zijn flesje en wijst de weg aan vele andere pelgrims. Die kant uit ( naar het zuiden) is de weg naar Santiago.

image

Bij Xanrozo steken we de snelweg over. Die doorsnijdt het landschap. Voor de pelgrims is hier een voetgangers oversteekplaats gemaakt.

image

De uitzichten over zee armen maken plaats voor hoogvlakten, waarbij de weg glooiend is. Een boerenweg waar je alleen maar de vogels hoort. De meeste pelgrims lopen door naar Bruma, en zijn vroeg vertrokken. We hebben het “rijk” alleen.

image

De camino ingles heeft veel afwisseling vandaag. Ook horen hier glooiende bospaden bij.

image

En natuurlijk ook gemaaide velden. Het is zondag vandaag. De boeren hebben het werk gedaan en genieten van hun mooie thuisland Galicie.

image

Na Meangos vinden we een plekje voor de lunch. Dit gebied is echt afgelegen. Geen bar, winkeltje te vinden op de hele route. Gisteren hebben we in Betanzos alvast wat eten voor de lunch gekocht. Stokbrood, gesneden kaas, tomaatjes en fruit. We vinden houtblokken als stoeltjes. Prima……

image

Tijd genoeg vandaag en dan is even de benen strekken en in het gras liggen wel heel verleidelijk. Ons water was inmiddels op. Wel hadden we nog water bij een kerkhof gevonden. Nu vraag ik wat water aan de bewoners van een huis. Dat krijg je altijd wel. Hoe blij kun je zijn met water!

image

Nog een kleine 3 km verder naar Presedo o.a door dit bos.

image

In de herberg waren we eerst alleen. Later zijn er 2 spanjaarden bij gekomen. Helemaal afgelegen in een piep klein dorpje. De hospitalero zorgt voor een biertje en besteld eten bij casa Julia. Om 6 uur komt ze het brengen. Soep, kip, rijst, tomatensaus en natuurlijk een wijntje. Ben benieuwd of het lekker is.

image

Nou…….het was erg lekker!

De herberg van Presedo is klein met 16 bedden, een tuin, keukentje en helemaal nieuw sanitair. Goed schoon, prima!

2 reacties op “Dag 4 camino Ingles Betanzo – Presedo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.