Dag 3 camino Portugues por la Costa; Nigran – Vigo

13 juni 2014
25 km
Warm weer 26 graden

Vanochtend wilde ik om 6.45 uur de poort van de herberg van Nigran uitlopen. Tot mijn verbazing……gesloten. Dan maar even wachten en ja hoor om 7 uur werd de poort open gemaakt.
In de herberg vond ik een plattegrond van de route naar A Freixa. Eerst de rode route  (met gele pijlen gemarkeerd) daarna de groene route.

image

De maan schijnt nog als ook de zon over de horizon komt.

image

Vandaag een wandeling aan de bergkant. Kleine boerenweggetjes of bospaadjes. Ver weg van de drukke weg langs de kust. Heerlijk rustig.

image

Na 2 uur lopen kom ik in het dorp Priegue aan en vind ook een bar. Een welkome rustpauze, want het is vandaag zeer inspannend. Wel loop ik een groot deel van de ochtend in de schaduw. Richting het oosten en aan de west kant van de heuvels.

image

Ondanks de hoogte heb ik regelmatig uitzicht op de zee. De zon is net over de heuvels.

image

image

Steeds goed opletten. Daar in de rechterhoek is nog net iets geels te zien. Even goed kijken. Inderdaad linksaf. Het gaat heel goed met de pijlen. Staat er niets in de hoek, dan vaak een stukje verder. 1 keer had ik de pijl gemist en ga een stukje terug. Wel een heel klein weggetje met niet voor de hoekbeen pijl maar na de hoek…..

image

Hoe duidelijk kan het zijn. Rechtsaf naar Freixo. Staat daar op de hoek een man en die zegt dat ik echt rechtdoor moet en dat Freixo ook verder op staat aangegeven. Ik luister naar de man en ga op pad.

image

Onder een snelweg door, maar waar ik ook kijk…. na 2 uur nog steeds geen A Freixo.

image

Via allerlei mooie kleine weggetjes kom ik uiteindelijk in Vigo aan. Ik denk aan Hostal Gran Via, waar ik vorig jaar gelogeerd heb. Zeer moe kom ik in het Hostal aan. Inmiddels is het 3 uur in de middag. Vanaf 7 uur op pad, ongeveer 1,5 uur pauze. Dit is 6,5 loopuren a 4 km per uur, kom ik op ongeveer 25. Meer dan ik had verwacht. De volgende keer echt de afslag naar Freixo nemen….

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.