Dag 13 camino portugues Hebron – Teo

29 juni 2014
14 km
Droog, half/zwaar bewolkt 19 graden

In het klooster van Hebron worden we om 7 uur gewekt met Galische muziek. Heerlijk wakker worden. Als je direct naar Santiago wilt is het maar 22 km, maar wij willen eerst nog even Padron bezoeken.
In het park op weg naar het centrum vind je deze stenen. Een weg naar binnen……? Open je hart en je weet wat je zoekt.

image

Ook is hier de engel te zien, mooi zo tegen de donkere achtergrond van de stam van de boom.

image

In de kathedraal van Padron is de meerpaal te vinden, waar volgens de legende Jacobus in een bootje is aangemeerd. Je vindt het onder het altaar (het verlichte deel). De mis begon waardoor ik niet dichterbij foto’s kon maken. De moeite waard om te gaan kijken.

image

Chelita en Carmen lopen in de richting van Convento do Carme uit de 18e eeuw. Het is markt en de winkels zijn open. Een gezellige drukte.

image

Bij de Fonto do Carme is het verhaal uitgebeeld van Jacobus die in een bootje naar Santiago is vervoerd en kennelijk in Padron is aangemeerd.

image

Daarna op pad. De camino van vandaag loopt veel langs de N550. Dan weer rechts, dan weer links ervan. Daar loop je over boerenweggetjes en kleine dorpen, zoals Villar, Esclavitude, A Picarana. Dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Smalle straatjes en soms verrassend mooie bloeiende bloemen bij een oud vervallen poort.

image

Bij Esclavitude tref ik onze camino vriendinnen aan. Mary, Libby, Laura en de spaanse Gui. Iedere dag komen we ze tegen en slapen in vrijwel dezelfde herbergen.

image

De boerenweggetjes worden soms afgewisseld met paadjes onder druivenstruiken.

image

Vrijwel vlak vandaag. We lopen door een dal, zonder grote hoogteverschillen.

image

Vlakbij Teo staat dit verrassende huisje, begroeid met plantjes. Iedere keer als het regent komen de plantjes weer terug. In april waren ze mooi groen.

image

Lekker bijtijds komen we bij de herberg aan. Chelita en Corrie hadden ervoor gekozen om weer alleen de camino te ervaren……… Heel goed, dat ze deze stap zetten. Een volgende camino gaan ze vast alleen. Eigenlijk is dat wat ik iedereen wil geven. Net dat kleine duwtje in de rug en het vertrouwen krijgen in de weg die je verder gaat……

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.