Dag 14 camino Portugues laatste dag Teo – Santiago

30 juni 2014
15 km
Droog, koel weer 16 graden, bewolkt

Daar gaan we dan , voor de laatste km. Nog een heuvelachtig terrein door vrel groen. Fijn is dat voor je de stad inloopt.

image

We genieten en gaan vooral niet haasten. 15 km is goed te doen als je om 7.30 (!) vertrekt. Wel erg vroeg voor Corrie en Chelita. Meestal was het wel wat later. Graag willen we voor 12 uur in Santiago zijn en dat gaat ons lukken.

image

Nog minder dan 10 km te gaan. Corrie legt in gedachten een steentje neer voor iets waar ze afscheid van neemt.

image

Even verlicht de zon de weg. Zo loop je naar het licht toe…..Stappen zetten, actie ondernemen. Zo op deze route van 250.000 meter misschien wel 300.000 stappen gezet. En eindelijk weet je dat elke stap telt om je doel te bereiken. Hoeveel stappen heb jij al in je leven gezet? Op weg gaan……dat is het.

image

Daar in de verte ligt Santiago. Het moment dat je de cathedraal ziet……kippenvel!

image

En dan zijn we er! Corrie en Chelita hebben het gehaald. Geen blaar, weinig spierpijn, goed getraind. Ik ben erg trots op deze kanjers. Elke keer een nieuwe ervaring, ontmoetingen, fijne, diepgaande gesprekken. Echt onderweg zijn……

image

Voor de mis van 12 uur nog even de rugzakken wegzetten bij hostal San Martin, tegenover de cathedraal. Een heel leuk slaapadres, €23 inclusief ontbijt voor pelgrims op een 1 persoonskamer. De kamers zijn eenvoudig, maar de entree in het voormalig klooster maakt alles goed.

image

Wat een geluk heb ik dit jaar. Ook nu weer de feestelijke gebeurtenis van het grote wierookvat. Toeval? Wij blijven het inspirerend vinden om zo je camino af te sluiten.

image

Dan nog even naar het pelgrimsburo voor de Compostela. Chelita en Corrie hebben ook een certificaat van de afstand ontvangen. 240 km volgens de officiele telling.

image

image

2 reacties op “Dag 14 camino Portugues laatste dag Teo – Santiago

  1. Proficiat ,weer 250km overwonnen! Mieke,’k heb dag na dag mee-gestapt!
    En nu…buen camino naar je nieuwe THUIS.Groetjes,Frie.

  2. Chelita en Corrie proficiat met deze overwinning voor jezelf!!! Goed gedaan meiden.!
    En Mieke jij natuurlijk ook proficiat , want je loopt het wat keertjes achter elkaar, ook voor jou petje af. Geniet allemaal nog even en een dikke Camino-knuffel van Coby en wie weet tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.