Dag 12 camino Portugues Caldas de Rei – Hebron

28 juni 2014
19,5 km
Eerst regen later half bewolkt droog, 20 graden

Gisteren hebben we nog even rondgelopen in Caldas de Rei en de warm water bronnen opezocht. Heerlijk om vermoeide voeten even te verwennen. Deze camino zijn veel spaanse jonge mensen op pad, die al vakantie hebben en met een groep vrienden camino lopen. Dichtbij de brug over de Rio Umia een leuk restaurantje gevonden met verse mosselen. Verrassend lekker voor een pelgrimsmenu.

image

Als we wakker worden regent het en volgens de weerberichten zou het de hele dag regenen. Gelukkig is het maar een paar uur en wat motregen.

image

“Bon camino” staat op de muur vsn een huis dat we passeren. Mocht je de moed verliezen, bv bij regen dan geeft dit je direct weer energie.

image

Tja en met ernstige regenval in de nacht stroomt de camino weleens over. Een grote stap en je voeten blijven droog of er is een stenen bruggetje(zoals bij dit water….)

image

De gele pijlen zijn soms van hout gemaakt. Pelgrims leggen ook hier hun steentje bij om bv problemen een plekje te geven, zodat je met nieuwe inzichten weer verder kunt.

image

Daar is de kerk van Carracedo.

image

De camino van vandaag loopt vlak langs de N550, maar is door een prachtig bosgebied.

image

Als de zon doorkomt is het extra genieten. Het groen is opgefrist en de bloemen ruiken heerlijk.

image

Goed uitkijken naar de splitsing als je naar Hebron wilt gaan om in het klooster te overnachten. Vlak na de herberg van Pontecesures is een bord geplaatst met rode pijlen. Volg deze keer deze pijlen, ook als het bij een overgroeide landweg staat. Vlakbij de herberg is een welkome bar, omdat we pas om 16.00 uur in de herberg kunnen komen.

image

Dit is de Monasterio van Hebron. Een fijne sfeer om te verblijven. We zijn er met Canadese dames die al sinds Casa Fernanda met ons mee lopen. Gezellig.

image

 

Het is goed toeven in de rustige tuin van het klooster. We genieten van het zonnetje…..

 

Ambiance Technology B.V.

 

We krijgen een rondleiding in het klooster. Verbazingwekkend veel ruimtes. Geen kloosterling te zien. De ruimte wordt alleen gebruikt voor cursussen en retraites.

In de avond zorgen de vrijwilligers die daar als hospitalerio werken voor een maaltijd. Een goed moment om te delen.

Ambiance Technology B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.