Dag 11 camino Portugues Pontevedra – Caldas de Reis

27 juni 2014
23,1 km
Half bewolkt 22 graden

Zo gaat dat in grote algemene herbergen. Om 5.30 uur beginnen de pelgrims op te staan. Ruim 1 uur eerder dan we gewend zijn. Ik sta om 6.30 uur op. Vandaag gaan de 2 kanjers weer alleen op pad! Hier ben ik erg trots op. Zo vroeg is het heel rustig in de straten van Pontevedra, de cathedraal staat er mooi bij, met dank aan het vroege ochtendlicht.

image

Over de Rio Lerez ligt deze oude romeinse brug. Via oude straatjes loop ik Pontevedra uit. Alle pijlen zijn net vernieuwd, zodat je ook in de stad de route goed kunt vinden.

image

Een lange afstand vandaag, de eerste keer dat we echt meer dan 20 km hebben. Veel van deze paden, omringd met grote varens, en gemaakt van kleine steentjes.

image

Er zit een kleine stijging in vandaag. Het gaat heel geleidelijk, zodat je dat niet in de gaten hebt. Bij het hoogste punt van 135 meter, S. Amora, genaamd is er na ongeveer 11 km een bar. Tijd voor pauze. Hier ontmoet ik een moeder met 20 jarige dochter. Ze was niet van plan te lopen, ontmoet iemand die zei dat ze een stuk met haar moeder moest lopen en zo loopt ze camino. En ze vindt het fantastisch! Camino toeval?

image

Natuurlijk blijft het glooiend en de route gaat over de mooiste plekjes.

image

image

Het is een breed dal vandaag met doorkijkjes naar de weilanden. Ik zie een buizerd die met grote vleugelslagen het terrein verkent. Genieten! Ik ontmoet een Nederlandse vrouw die na een burnout ontslag had genomen en de camino loopt om erachter te komen wat ze wil gaan doen….. ook daar is een camino goed voor.

image

Door allerlei kleine staatjes komen we bij Caldas de Rei aan.

image

Nog een grote brug over en Albergue El Cruceiro zoeken. Dit blijkt dan een hotel te zijn met 4 en 6 persoonskamers voor €10 p.p. Wel even luxe….. Lakens en een eigen badkamer.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.