Dag 8 camino francais Samos – Barbadelo

20 mei 2014
19,1 km
Fris, eerst zonnig, later een bui 13 graden

Na een hele nacht met veel regen, zijn we blij verrast met een zonnige start. Zo lopen we de eerste uren droog. Het is wel erg fris. Nog maar 8 graden. Met mijn “soft-gel” vest is het nog steeds warm genoeg, gelukkig.

In elk dorp of stadje zijn er Jacobussen of Jacobsschelpen te zien. Deze Jacobus is te zien in Samos als je het stadje verlaat.

image

Zo’n 9 km na Samos lopen we over bospaden en rustige weggetjes.

image

Zomaar kleine details die je ziet, verrassen me. Deze keer met dauw bedekte grashalmen met tegenlicht. De zon valt er net op……Mooi!

image

Of wat denk je van koeien (met horens) die je tegemoet lopen. Even vroeg ik mezelf af of dat gevaarlijk is. Sonja stelt me gerust….koeien doen geen kwaad.

image

De csmino naar Sarria loopt dan langs een drukkere weg. De heuvels en de wolken geven mooie schaduw effecten.

image

Om Sarria uit te komen, volgt weer een korte klim. Inmiddels is het gaan regenen het voor het eerst hebben we de poncho aan.

image

Nog een klein eindje naar Barbadelo. Een mooi weggetje door het bos en langs boerderijen met gewassen. Speciaal voor de pelgrims is een bruggetje over het water gelegd.

image

We zijn inmiddels gewend aan de afstanden en komen om 13.30 uur al bij de herberg aan. We slapen vandaag in Casa Carmen in Bardelo.  Schitterend gelegen met uitzicht over het dal. Nu regent het pijpestelen en dan zitten we maar binnen. Hopelijk is het morgen weer droog.

image

2 reacties op “Dag 8 camino francais Samos – Barbadelo

  1. Ha Sonja, vandaag kwam je kaart voor Hans en mij aan. Dat is vlot, bedankt!
    Hans is op reis, van Amman (Jordanië) naar Muscat (Oman) en nu in Dubai.
    Donderdag weer thuis, dan ziet hij jouw kaart. Hopelijk stopt de regen bij jullie en wordt het weer aangenamer! Liefs, Wieneke

  2. Lieve tante Sonja,hoorde van mijn moeder over deze site,leuk om dit te volgen en foto’s te zien, veel succes! Liefs,Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.