Dag 9 camino francais Barbadelo – Portomarin – Gonzar

21 mei 2014
26 km
Af en toe een bui, zeer fris 11 graden.

Vanuit Barbadelo gaat het langzaam omhoog van 500 naar 700 meter. Het is nog steeds heuvelachtig. Ook afgelopen nacht heeft het flink geregend. Bij een laaggelegen punt is er een verhoging aangelegd met stapstenen.

image

Hier in Galicie zie je veel Horreo’s. Een opslagplaats voor granen en ook bv mais. Vaak op palen of zoals hier met een muurtje eronder. Dit zorgt ervoor dat ongedierte er niet bij kan.

image

Net voor de regen hebben de boeren gemaaid. Deze lichte plekken in het landschap laten een kale blik achter en ook een mooi kleur effect. Ook dit is Galicie. Een glooiend landschap zo ver je kunt kijken.

image

De mijlpaal bereikt! Nu nog 100 km te gaan. Voor vele pelgrims een momentje van bezinning,waarbij wat wordt achtergelaten. Bv schoenen, schelpen of versieringen van de rugzak.

image

Een eindje verder staat een gedenkkruis. Ook hier zie je dat kleding kruisjes, schelpen zijn achtergelaten.

image

Vlakbij Mercadoiro vind je dit mooie uitzichtspunt. Bij de herberg ” La Bodeguina” was een mooie sfeer met Galicische muziek. Lijkt een goede overnachtingsplek als je voor Portomarin wilt overnachten. Landelijk gelegen, tuin, hangmatten….

image

Deze schuilplek wordt door een boer aangeboden. Een stukje van zijn schuur speciaal voor de pelgrims. Wat heeft een pelgrim nog meer nodig als het regent?

image

Bij Portomarin gaan we over Rio Mino. Als het water lager staat is de oude stad te zien en nog een brug. Door de vele regenval is dit nu niet te zien. Portomarin is helemaal herbouwd op de berg. Alles is nieuw.

image

Alleen de oude Romeinse kerk San Nicolas is opnieuw gebouwd. Vanaf de verte lijkt het op een kasteel, door de torentjes.

image

Portomarin was eigenlijk de eindbestemming van vandaag. Hier had Sonja ook haar rugzak naar toe gestuurd. Om 12 uur hadden we 18 km afgelegd en we hebben besloten nog 7,8 km verder te lopen. Om 13.15 is de rugzak er en gaan we, met rugzak, verder. Naar Gonzar loopt de camino langs de weg. Niet druk, maar niet zo mooi als oude boerenweggetjes.

image

Na bijna 2 uur lopen, zit het erop. Wat smaakt een Cerveza con lemon dan lekker! Deze is van Estelle uit Zuid-Afrika.

image

1 reactie op “Dag 9 camino francais Barbadelo – Portomarin – Gonzar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.