Dag 7 Camino francais Fonfria – Samos

19 mei 2014
19,5 km
Vanochtend droog weer, half bewolkt 13 graden. Nu (voor het eerst) regen

Een grote temperatuursdaling vandaag. Dat is even wennen. In O Cebreiro was het zo koud vannacht dat het gesneeuwd zou hebben (volgens inwoners van Samos).
In de heuvels hangt een nevel en het lijkt ieder moment te kunnen regenen.

image

Vanaf Fonfria is het meer dan 600 meter dalen. Waar ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn is het erg meegevallen. Een mooi aangelegd grevel pad geven een veilig gevoel. Geen gladde stenen en mooie natuur. Bij elke bocht een ander uitzicht. Hier passeren we een 800 jarige eik.. Voor ons leek het alsof er een gezicht in zat. Kijk maar goed.

image

Na 10 km dalen zijn we in Triacastela. Hier nemen we een tweede ontbijt met verse jus d’orange, tomatentapenade en een gebakken ei. Dat smaakt uitstekend.

image

Van Triacastela naar Samos gaan we over en langs 3 heuvels. Het blijft stijgen en dalen. Dit is ook een veel gebruikt bord langs de weg. Hier moesten we naar beneden. (Zie gele pijlen op de achterkant van het andere bord) De heuvels op de achtergrond zijn in nevel gehuld.

image

Toch komt de zon nog even als we dichterbij Samos zijn.

image

Als je dan na al die dalingen en stijgingen eindelijk het klooster van Samos ziet liggen in de verte, zie je hoe groot dat is.

image

In de middag gaan we er binnen en ontmoeten deze pater, die wel van een lolletje houdt

image

Een kijkje op de binnenplaats met een beeld van vrouwenvormen in combinatie met vissen. Dit staat voor zuiverheid en sereniteit.

image

Ook zijn er prachtige fresco’s te zien. Na een brand in 1951 is alles opnieuw opgebouwd en geschilderd. Ik vind het heel mooi.

image

Later in de middag regent het pijpestelen. We slapen niet in het Monasterio, dat zagen we na een blik binnen niet zitten. Er tegenover blijkt een herberg te zijn waar we voor €10 pp een 2 persoonskamer hebben…..Dat bevalt goed!

image

1 reactie op “Dag 7 Camino francais Fonfria – Samos

  1. Fijn te lezen dat het goed gaat. Heb bewondering voor jullie, het lijkt me toch een hele inspanning elke dag weer. Geweldig dat je dat aankunt. ik blijf jullie volgen! Liefs, Wieneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.