Dag 6 camino francais Herreiras – Fonfria

18 mei 2014
20 km
625 meter stijgen…..naar 1350 meter
Nog steeds prachtig weer 25 graden

Een kleine herberg heeft zo zijn voordelen. Ontbijt in de herberg, zeer ruime slaapplekken en daardoor een prima, broodnodige, goede nachtrust. Om 7.15 uur gaan we net als andere pelgrims die ook in Herreiras hebben overnacht op pad.

image

De weg naar O Cebreiro is onbeschrijfelijk mooi. Bergen zover je kunt kijken en voortdurend stijgen. Eerst langzaam, later zeer sterke stijgingen. Sonja gaat vandaag zonder rugzak. Een goed besluit op dit zware traject.

image

Vandaag een bijzondere ontmoeting. Een man met zeer jonge hond in een rugzak op de buik al maanden onderweg. Geen huis meer en financiele problemen. Sonja biedt hem een kopje thee aan, ik geef een klein geldbedrag. Zo voelt het voor ons allebei goed.

image

Ook onze camino vrienden uit Belgie Marc en Patrick komen we weer tegen Vrijwel dagelijks ergens onderweg. Zij zijn al van St. Jean Pied de Port onderweg. Bewondering!

image

Vlak na Laguna is het uitzicht nog mooier! Zo hier te kunnen en te mogen lopen ……dan voel je je heel klein.

image

Boven op de berg zijn we op de grens van de provincie Leon met Galicie.

image

In de kerk van O Cebreiro steken we een kaarsje aan voor Jan en Dick. Deze tekst raakte erg. Dat zou mooi zijn als ik dat zou kunnen……..

Sonja raakt haar portemonnee in de kerk kwijt. Vol vertrouwen gaan we terug om te zoeken……Gevonden! Wat zijn we blij.

image

O Cebreiro staat bekend om de huizen met rieten daken. Bij tegenlicht zie je de rieten daken glanzen.

image

Nog 2 keer krijgen we een klim. Deze zwoegende pelgrim staat bij Alto San Roque. Ook wij zwoegen op het laatst van de dag naar boven.

image

De paden liggen hoog of laag langs de weg, zodat we veilig kunnen lopen. Ook als je moe bent, geven bloemen langs de weg je de moed om ook de laatste km te lopen.

image

We slapen in de herberg van Fonfria en kiezen voor een 2 persoonskamer….. Maar €13 pp. Daar willen we wel weer een goede nachtrust voor.

5 reacties op “Dag 6 camino francais Herreiras – Fonfria

  1. Wat boffen jullie met het weer en wat is de omgeving mooi! Wij genieten met jullie mee op afstand.
    groet
    Annette (dochter Sonja)

  2. Elke avond snel kijken op fb op wat voor mooie plekjes jullie hebben gewandeld!! Wat een mooie natuur… Als je de foto’s ziet…. Ik krijg er echt zin in. Sikke en Jantsje (echtgenote Sikke)

  3. Hallo Sonja hier alles goed. . Wat heerlijk dat alles goed gaat met jullie. Een onvergetelijke wandeling aan de hand van de Vader. Bid voor jullie

    liefs Lyda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.