Dag 5 camino francais Villafranca del Bierzo – Herreiras

17 mei 2014
22 km
Zeer mooi weer, koel in de ochtend, in de middag heet 28 graden

Om 6.45 uur gaan we op pad. In Villa del Bierzo kun je kiezen voor 2 trajecten. De eenvoudige over de weg of over een bergketen……met 400 meter stijgen en dalen. Trots ben ik op Sonja. Ze kiest voor de moeilijke en mooiste weg. Samen met Estella uit Zuid-Afrika klimt ze dapper omhoog.

image

Yes, het is gelukt. Heel blij als we boven zijn.

image

Om 8 uur genieten we na 1,25 uur klimmen van de eerste ochtendzon boven op de berg. Woh wat is het mooi

image

Hier hebben pelgrims hun steentje achtergelaten.Dit is symbolisch om bv wat zorgen of stress te laten liggen en weer verder te kunnen.

image

Wat je stijgt moet je ook weer naar beneden…… er volgt een daling van 400 meter op 2 km. Dat is heel pittig voor de knie!

image

Na een grote pauze in Trabadelo volgen we de weg voor nog eens 12 km. Vals plat. Voortdurende stijging. Inmiddels is het meer dan 25 graden en dan is ook vals plat een zware route.

image

Ook al ben je druk met jezelf, als je even stopt om uit te rusten, zie je weer de mooie omgeving. Wat een strakblauwe lucht!

image

We slapen in de herberg van Herrerias. Hier worden de slaapzakken gecontroleerd op bedwantsen…… In het zonlicht zie je die zo zitten. Brrrrr. Ik moet er niet aan denken. Gelukkig vinden ze er geen.
Het is een kleine herberg waar voor ons een gezamenlijke vegetarische maaltijd wordt bereid. Gezellig!

1 reactie op “Dag 5 camino francais Villafranca del Bierzo – Herreiras

  1. Ha Mieke, wat doen jullie t goed. Jullie liggen slechts een paar kilometer voor op mij. Ik slaap vannacht in La Portela. Dus morgen O ‘ Cebreiro. Veel plezier morgen. En als je Estelle nog ziet, doe haar de hartelijke groeten. Mariska

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.