Dag 4 camino francais Ponferada- Villafranca del Bierzo

16 mei 2014
24,7 km
Prachtig weer, 10 graden in de ochtend, 25 graden ‘s-middags.

Ook vandaag lukt het om op tijd weg te gaan. We sliepen met 4 personen op een kamer in de hele grote Albergue Municipal van Ponferada. Iedereen wilde om 6 uur op staan en dan is het handig met het inpakken van de rugzak. Het licht kan dan aan…..
Even omkijken als we in Ponferada wat omhoog lopen. De zon komt op. Een mooi moment van de dag.

image

Het duurt bijna 6 km voor we de stad uit zijn. Deze Santa Maria de Compostilla waakt over de pelgrims.

image

In Columbrianos zijn er weer ooievaars op de kerktoren. Als je dan verwelkomt wordt door het geklepper, is de start van je dag weer goed.

image

Daarna lopen we over een tamelijk drukke weg. Het is zo goed als vlak hier, de eerste km ns Ponferada. In de verte zijn de volgende heuvels te zien, met een heel veld vol klaprozen.

image

Dan steken we de snelweg over en gaan daarna over glooiende veldwegen.

image

Dit is de brug over de Rio Cua vlak voor de albergue Municipal van Cacabalos. Hier slapen de pelgrims in 2 persoons nisjes bij de kerk. Best prive…..

image

Een behoorlijk lang stuk langs de drukke weg. Alleen een klein grevelpaadje voor de pelgrims.

image

Pas na Pieros gaan we de weg af en kunnen weer meer van het landschap genieten. Hier is het gebied ” Bierzo” , bekend om de wijnen. Op het laatst van de wandeldag nog een flinke stijle stijging. Die valt niet mee, met inmiddels 25 graden! Als ik even uitrust ben ik dat alweer vergeten en blijft de herinnering aan deze mooie natuur.

image

Het bevalt ons goed om het ritme van de spanjaarden aan te nemen. Tussen de middag een warme maaltijd, een pelgrimsmenu voor €10. Deze keer had ik gekozen voor 2 voorgerechten. Pastasalade en gebakken groenten in tomatensaus met een gebakken ei. Smaakt prima! Bij dit restaurant op de Plaza Major, het Compostela restaurant, is de kwaliteit uitstekend.
Nu nog 183 km naar Santiago.

image

2 reacties op “Dag 4 camino francais Ponferada- Villafranca del Bierzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.