Dag 1 camino Ingles Ferrol – Neda

29 mei 2014
14,5 km
De hele dag motregen/regen 16 graden

Gisteren om 22.45 uur hen ik Theri en Rieteke opgehaald van het busstation. Daarna nog even wat drinken en dan terug naar de herberg Azabache, dicht bij de kathedraal en het centrum.

Dat viel niet mee om te slapen vannacht. Niet ver van de herberg was een groot muziekfeest aan de gang. En vele feestende mensen. Gelukkig heeft Theri weer nieuwe oordoppen meegenomen. Onmisbaar…..

Na even zoeken vinden we onze wegwijzer weer en gaan op pad.

image

In Ferrol lopen we eerst langdurig langs industriegebieden. De rugzakken beschermd voor de regen en een poncho of paraplu helpen om je droog te houden.

image

Op een soort schiereilandje is dit mooie kerkje te zien, Santa Maria. Daarna een zandpad langs het water. Ook mannen met hoge laarzen die in het water schelpdieren zoeken.

image

Vlakbij Monasterio O Couto is er een grote brug voor auto’s.

image

We lopen nog een stuk verder langs het water op weg naar O Ponto.  We steken de weg over via een speciale voetgangers brug. In O Ponto nemen we een pauze en eten daar op de spaanse tijd 14.30 uur een menu voor € 7,50, incl. Wijn, brood, hoofdgerecht en nagerecht. Onbegrijpelijk dat het zo weinig kost. En nog lekker ook.

image

Daar in de verte ligt Neda de plaats waar de eerste herberg ligt.

image

Direct over de brug is het oranje gebouw de herberg. 22 plaatsen, best groot en het ziet er schoon uit. Een prima plek.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.